FB TW PIN NWS

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Türkiye'de yapılacak

2015-12-12
2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Türkiye'de yapılacak
2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Türkiye'de yapılacak

Son 15 yılda dünya çapında spor organizasyonlarına başarıyla ev sahipliği yapan Türkiye, dev bir şampiyonayı daha aldı.

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu, Almanya'nın Münih kentinde düzenlediği yönetim kurulu toplantısında Türkiye'nin, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın dört grubundan birine ve final turuna ev sahipliği yapmasına karar verdi.

Toplantının ardından İstanbul'un, şampiyonanın dört grubundan birine ve ardından da 16 takımın mücadele edeceği final turu maçlarına ev sahipliği yapacağı açıklandı.

İstanbul'daki grup maçlarının Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, final turu karşılaşmalarının ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacağı kaydedildi.

Şampiyonada, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın da turnuvanın diğer grup maçlarına ev sahipliği yapacağı belirtildi.

FIBA Avrupa yönetim kurulu üyesi de olan TBF Başkanı Harun Erdenay uzun uğraşlar sonucu kazanılan ev sahipliği sonunda haklı bir gurur yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin sunumunu ise TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu, Dış ilişkiler Danışmanı Emir Turam ile Pazarlama ve Strateji Danışmanı Bettina Kuperman yaptı.

Bu kararın ülkemiz ve Türk Basketbolu açısından çok önemli olduğunu söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay,
"Öncelikle FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'e ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'na, Türkiye Basketbol Federasyonu'na güvendikleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de adaylık sürecinde gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür etmek isterim. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, federasyonumuz ve sporumuz için çok önemli bir fırsattır. 2017 yılında FIBA Avrupa Şampiyonası'nın ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok" açıklamasında bulundu.

Karşılaşmalara ev sahipliği yapacak olan İstanbul, Avrupa Şampiyonası'nın dört grubundan birine ve ardından da 16 takımın mücadele edeceği final turuna ev sahipliği yapacak.

Türkiye, daha önce 2001 Erkekler Avrupa Şampiyonası, 2005 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ve 2014 FIBA Kadınlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmıştı.

2017 FIBA Avrupa Şampiyonası sürecinde ayrıca 2010 Children of the World Camp ve 2014 Camp PASS IT ON gibi başarılı sosyal sorumluluk projelerinin üzerine bir yenisini daha eklemeyi planlayan Türkiye Basketbol Federasyonu, FIBA Avrupa üyesi 52 ülkeden gelecek çocuklarla koçların yer alacağı uluslararası basketbol kampı düzenleyecektir.