FB TW PIN NWS

Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.

2017-11-06
Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.
Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla istifa eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine 6 Kasım 2017 tarihinde yapılan Belediye Meclisi seçiminde Mustafa Tuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

AK Parti'nin aday gösterdiği Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 136 oyun 104'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
Tuna seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, partisinin genel merkez yöneticilerine ve meclis üyelerine teşekkür etti.
Yapılan bu seçimde kendisine gösterilen güvene layık olmaya gayret edeceğini belirten Tuna, şunları kaydetti:

"İnşallah bundan sonra da hep beraber Ankara'mıza güzel hizmetler noktasında el ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz. Bütün kişi ve kurumların herkesin görüşleri, kanaatleri şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında çok önemlidir. Akıl bedava, herkesin aklına ihtiyacım var. Dolayısıyla ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağımıza inanıyorum. Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim. Bu anlayışla hiç kimseye farklı muamele yok, kimseye zulüm de yok. Bizim uygulamalarımız bu yöndedir. Bu yönde de sizlerin de desteklerini her zaman yanımda göreceğime inanıyorum."

Tuna, teşekkür konuşmasının ardından makamına geçerek Ankara Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Ali İhsan Ölmez'den başkanlık mührünü aldı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün kendi yerine seçilen Mustafa Tuna ile ilgili bir tweet atarak "İnanıyorum ki, 1,5 senede çok güzel işler yapacak" dedi.