FB TW PIN NWS

Arda Turan Barcelona'ya transfer oldu

2015-07-07
Arda Turan Barcelona'ya transfer oldu
Arda Turan Barcelona'ya transfer oldu

Barcelona, Arda Turan'ı transfer ettiğini yıldız oyuncunun Barcelona forması giydirilmiş bir fotoğrafı ile Twitter hesabından Türkçe 'Hoşgeldin Arda' şeklinde duyurdu.

Rüştü Reçber'den sonra Barcelona forması giyecek ikinci Türk futbolcu olan Arda'nın menajeri Ahmet Bulut, tarihi transfer için şunları söyledi:

Barcelona Kulübü, milli oyuncumuz Arda Turan'ı renklerine bağladığını resmen açıkladı. Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut, " Arda 5 yıllığına Barcelona ile anlaştı" dedi.

Ahmet Bulut: "Şu an bende heyecanlıyım çok mutluyuz anlatılmaz. Arda dünyanın en büyük kulübüne transfer oldu. Bu gurur anlatılmaz. Arda Turan artık resmen Barcelona'da. Detaylara girmek için erken. İmzatı attık diğer detayları sonra açıklayacağız. Arda imza töreninden sonra konuşacak. Şu an Arda ile birlikte İstanbul'dayız. Arda çok mutlu. Bunlar inanılmaz duygu. Arda Türkiye'nin en pahalı transferi oldu. Benim de bir emeğim varsa bu transferde, ne mutlu bana."

Barcelona resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Barcelona yönetiminin teknik heyetin Arda için verdiği olumlu rapor doğrultusunda bu transferi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Barça'nın resmi sitesi, Arda Turan'ı övgü dolu sözlerle tanıttı:
"Galatasaray ile ön plana çıkan Arda, Atletico'nun tarihi başarılarının anahtarlarından oldu. Arda, başarısını, gücünü ve tekniğini göstermek için Barça'ya geliyor." 18 Temmuz'daki seçimler öncesi aday olduğu için Barcelona'nın başkanlığını bırakan Bartomeu ise, "Arda'nın transferi Barcelona camiası için büyük bir haber. Luis Enrique'nin projesine destek olmalıyız" dedi.

Atletico Madrid Kulübü, Barcelona'ya transfer olan milli futbolcusu Arda Turan için veda mesajı yayımladı. İspanyol kulüpten yapılan açıklamada, "Unutulmayacak 4 yıl yaşadık. Elveda sihirbaz.. Teşekkürler Arda" ifadeleri kullanıldı.

Arda Turan, Barcelona'nın transfer yasağı sebebiyle aynı Sevilla'dan alınan Aleix Vidal gibi yarım sezon Katalan ekibinin formasını giyemeyecek. Milli futbolcunun bu sürede ne yapacağı merak konusu. Arda ya Barça'da kalıp 6 ay boyunca idmanlara çıkacak, ya da sezonun ilk devresini başka bir takımda kiralık olarak geçirecek.