FB TW PIN NWS

Avustralya Açık: Federer rahat kazandı, Mauresmo'dan erken veda

2007-01-21
MAURESMO’DAN ERKEN VEDA
Turnuvanın favori ismlerinden iki numaralı seri başı Fransız raket Amelie Mauresmo 4. turda turnuvaya veda ederek büyük bir sürprize imza attı. Dördüncü turda Çek raket Lucie Safarova'ya 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenilen Mauresmo turnuvaya erken havlu atarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Geçtiğimiz yıl hem Wimbledon'ı hem de Avustralya Açık'ı kazanan Mauresmo bu sezonki formuyla otoriteleri şaşkınlığa uğrattı.

WILLIAMS’IN GÖZÜ FİNALDE
Serena Williams ise turnuvanın 11 numaralı seribaşı raketi Jelana Jankovic'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

2003 ve 2005 yıllarında Avustralya Açık'da şampiyonluğa uzanan 26 yaşındaki yetenekli raketin çeyrek finaldeki rakibi İsrailli raket Shahar Peer oldu.

RODDICK KENDİNDEN EMİN
Avustralya Açık Tenis Turnuvası 4. tur tek erkekler mücadelesinde ABD'li 6 numaralı seribaşı Roddick turnuvanın 9 numaralı seribaşı raketi Hırvat tenisçi Mario Ancic'i 3-2 yenerek çeyrek final biletini aldı.

Müthiş çekişmeye sahne olan maçta ilk seti 6-3 Roddick aldı. İkinci sete daha hızlı başlayan Ancic ikinci seti 6-3 aldı. Üçüncü sette oyuna ağırlığını koyan Roddick bu seti 6-1 aldı. Dördüncü sette bir kez daha roller değişti ve Hırvat raket rakibine 7-5'lik üstünlük sağlayarak maçı final setine taşıdı. Beşinci sette rakibine 6-4'lük üstünlük sağlayan ABD'li tenisçi adını çeyrek finale yazdırdı.

Roddick çeyrek finalde vatandaşı Mardy Fish ile mücadele edecek.

FEDERER KENDİNİ SIKMADI
Avustralya Açık Tenis Turnuvası 4. tur tek erkekler mücadelesinde dünyanın bir numaralı raketi İsviçreli Roger Federer, Sırp tenisçi Novak Djokovic'i 6-2, 7-5 ve 6-3'lük setlerle yenerek çeyrek finale yükseldi. Federer çeyrek finalde İspanyol raket Tommy Robredo ile karşılaşacak.