FB TW PIN NWS

Brezilyalı manken anoreksiyadan öldü

2006-11-16
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede çalışan 18 yaşındaki Brezilyalı manken Ana Carolina Reston, anoreksiya yüzünden öldü.

Brezilya basınındaki haberlerde, moda fotoğrafları çekimi için Paris'e gitmeye hazırlanan 1 metre 74 santimetre boyunda ve sadece 40 kilo olan mankenin, 3 hafta kadar önce idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve dün öldüğü belirtildi.

Haberlerde, Ana Carolina Reston'nın rahatsızlığının böbrek yetmezliğine çevirdiği, enfeksiyonun daha sonra bütün vücuduna yayıldığı belirtilirken, Ana Carolina'nın teyzesi Mirthes Renson, Brezilya'nın en büyük manken ajanslarından biri olan L'Equipe için çalışan yeğeninin hiçbir vücut direncinin kalmadığını ve aşırı derecedeki zayıflığından ötürü ilaçların etkisiz kaldığını açıkladı.

Ana Carolina'nın son olarak Japonya'da Giorgio Armani katalog çekimlerine katıldığı, ancak çok zayıf ve yorgun olduğu için Brezilya'ya dönmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

13 yaşından beri mankenlik yapan ve Japonya dışında, Meksika, Çin ve Türkiye'de de çalışan mankenin, son zamanlarında sadece elma ve domatesle beslendiği ifade ediliyor.