FB TW PIN NWS

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdi.

2017-09-27
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdi.

Kadir Topbaş’ın 22 Eylül 2017 günü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’ndan istifa etmesinden ardından 28 Eylül 2017 tarihinde yapılacak seçimde CHP tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi için gösterdiği aday Ekrem İmamoğlu oldu.


İstanbul Valisi Vasip Şahin, 24 Eylül 201y tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 28 Eylül 2017 tarihinde seçim yapılacağını bildirdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı basın duyurusunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının Dr. Kadir Topbaş'ın istifası nedeniyle boşaldığını anımsattı.

Vali Vasip Şahin, şunları kaydetti:
"5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi hükümleri doğrultusunda, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, yeni Belediye Başkanını seçmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda 28 Eylül Perşembe günü saat 15.00'da toplanması Valiliğimce uygun görülmüştür.

Anılan yer, tarih ve saatte, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesinde belirtilen usullere uygun yapılacak toplantıya Belediye Meclis üyelerinin katılımları hususu, 7201 sayılı Tebligat Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince ilanen duyurulur."

Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’ndan istifa etmesinden ardından gözler yeni başkana çevrildi.

İBB Meclis üyeleri yeni başkanı yarın belirleyecek. Seçim öncesinde CHP'nin adayı belli oldu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, kendisini adaylığa layık gördüğü için Kemal Kılıçdaroğlu'na, partinin yöneticilerine, İstanbul milletvekillerine, meclis üyelerine, belediye başkanlarına teşekkür etti.

Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: "Benim İstanbul'a çok basit bir vaadim var. Ben, İstanbul'a özenli bir yönetim vaat ediyorum. Büyük ya da küçük demeden İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. İnsanlara değer veren, insana özen gösteren ve 'önce insan' diyen, ayrımcılık yapmaksızın tüm İstanbullulara aynı ölçüde özen gösteren bir yönetim vaat ediyorum. Ben İstanbul'a yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. İstanbul'un toplumsal ve kültürel çeşitliliğini, canlılığını koruyup geliştirmeye özen gösteren, herkese hoşgörüyle yaklaşan bir yönetim vaat ediyorum. İstanbul'u İstanbullularla birlikte İstanbul'dan yönetmenin sözünü veriyorum. Şeffaflığa, halka hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vadediyorum. Hangi partiden olursa olsun belediye meclisimizin bütün üyelerine artık İstanbul'u İstanbullularla İstanbul'dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum. İstanbul'da kadınların, çocukların, engellilerin ve her kesimden İstanbullunun kendini özgür, mutlu ve huzurlu hissettiği ve seslerinin dinlendiği bir yönetim vaat ediyorum. Benim hayalimdeki İstanbul, sadece insanlara değil, sokak hayvanlarına ve doğal yaşama da özen gösteren bir İstanbul'dur."

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday göstermesi bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Kadir Topbaş’ın yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen” demişti.