FB TW PIN NWS

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünde

2017-06-16
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünde
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünde


14 Haziran 2017 tarihinde "MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasında CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkeme önce "Müebbet hapis" cezasına çarptırdı, daha sonra cezayı 25 yıla indirdi ve hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanan Berberoğlu Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması' davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki olarak'Adalet Yürüyüşü' için 15 Haziran 2017 cuma günü Ankara'dan İstanbul'a yapacağı yürüyüşün başlangıç noktası olan Güvenpark'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir açıklama yaptı ve elinde 'adalet' yazan pankartla İstanbul yürüyüşünü başlattı. Kılıçdaroğlu yürüyüşünün "adalet gelinceye kadar" devam edeceğini söyledi. İlk molayı İstanbul yolunda veren CHP lideri, yürüyüşün bugünkü kısımını tamamladı.

Ankara Güvenpark'tan başlayan ve Maltepe Cezaevi'nde son bulacak olan yürüyüşte, Kemal Kılıçdaroğlu'nun günde 18 kilometre kat edeceği belirtildi. Yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.