FB TW PIN NWS

Cerrah hakkında soruşturmaya onay

2007-02-07
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında idari disiplin soruşturması açılması için onay verdi.

Dink suikastında emniyet güçlerinin ihmali olup olmadığını araştırmak için Aksu tarafından görevlendirilen müfettişler, İstanbul'daki çalışmalarınının ilk bölümünü tamamladı. Önce "Araştırma ve inceleme" kapsamıyla verilen bakanlık onayının ardından iki haftalık çalışmalarını yürüten müfettişler, Cerrah ile önceki gün görevden uzaklaştırılan İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in suikastte adli ve idari yönden ihmallerinin bulunduğunu belirledi.

Son olarak Cerrah ile Güler'in bilgisine de başvuran müfettişler, dün akşam 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında hazırladıkları "ön inceleme onayı" istenilen raporu Bakan Aksu'ya sundu. Müfettişler ayrıca, Cerrah ve Güler hakkında disiplin soruşturması açılması için de onay istedi.

Onay hemen çıktı
Raporları inceleyen Aksu da Cerrah ve Güler için ön inceleme yapılması ve disiplin soruşturması açılması için onay verdi.
Ön inceleme sonunda suç unsuru bulunması halinde hazırlanacak rapor savcılığa gönderilmesi talebiyle yeniden Aksu'nun onayına sunulacak. Müfettişlerin soruşturma izni isteyeceği tevdi raporuna Aksu'nun onay vermesi halinde, Cerrah ve Güler hakkında savcılıkça hazırlık soruşturması başlatılacak.