FB TW PIN NWS

Cimbom hem maçı hem Kabze'yi kazandı: 4-0

2006-11-13
Galatasaray, Hasan Kabze'yle şahlandı !.. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyüklerin belalısı Sakaryaspor'u 4-0 yenen Galatasaray'da Hasan Kabze yine maçın kahramanı oldu.

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Süleyman Özay, Alper Ulusoy 8
GALATASARAY: Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Orhan Ak, Okan Buruk(Dk.46 Hasan Şaş). 46 , İliç, İnamoto(Dk. 46 Ayhan), Arda, Hasan Kabze, Ümit Karan (Dk.82 H.Şükür)
YEDEKLER: Aykut, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ayhan, Tolga, Sabri, Ergün Penbe
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
SAKARYASPOR: Martinez, Murat Duman, Suat, Erdinç, Gökhan, Musa, Rasim (Dk.66 Hakan) , Zafer, Murat Erdoğan(dk.46 Ergin), Okan Yılmaz, M'Bayo(Dk. 46 Capurro)
YEDEKLER: Cenk, Hakan Özmert, Sedat, Capurro, Clayton, Ergin, Alişan
TEKNİK DİREKTÖR: Nejat Biyediç
GOL: Hasan Kabze (dk. 45+3, dk. 70) Erdinç (dk. 53) Hakan Şükür(dk.89)
SARI KART: Capurro(dk. 55)

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Orhan Ak soldan çizgiye indi. Ceza sahasına ortalayan Orhan'ın topu kaleye paralel giderken Hasan Kabze dokunamadı.

10. dakikada Sakaryaspor'dan M'Bayo hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi. Kongolu futbolcu yardıma gelen birini göremeyince kaleyi yokladı ama top etkisiz bir şekilde auta çıktı.

15. dakikada defansın hatasını değerlendirmek isteyen Murat Erdoğan ceza sahasına girmeden şutunu çekti. G.Saray defansına çarpan top hızını kaybederek Mondragon'un kucağında kaldı.

22. dakikada sağdan hareketlenen Hasna Kabze ceza sahasında bulunan Ümit Karan'ı görmek istedi. Attığı ara pasını son anda Sakaryaspor defansı engelledi ve topu uzaklaştırdı.

24. dakikada maçın ilk önemli pozisyonu gelişti. Ceza sahasının hemen içinde önünde gelen topu Ümit tamamlamak istedi. Vuruşunda top Martinez'e çarpıp Hasan Kabze'nin önünde kaldı. Onun vuruşunda da top auta çıktı.

34. dakikada sağ kanattan Cihan ortaladı. Ceza sahasında yükselen Arda etkili bir şekilde vurdu. Top az farkla auta gitti.

39. dakikada Cihan'ın pasında topla ceza sahası içinde buluşan Ümit Karan'ın vuruşu, az farkla auta çıktı.

45. dakikada Murat Erdoğan sol çizgiye indi. Yaptığı ortaya Okan vurdu. Top yan ağlarda kaldı.

GOL - İlk yarının uzatma dakikalarında sağ kanattan Ümit Karan ceza sahasına doğru ortaladı. Müsait pozisyona yapılan ortaya uçarak kafa atan Hasan Kabze Martinez'i avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

GOL - 53. dakikada Hasan Şaş'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topa ters vuran Erdinç topu kendi ağlarına yolladı. G.Saray 2-0 öne geçti.

64. dakikada Hasan Şaş ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Kolombiyalı kaleci Martinez yumruklayarak topu kornere çeldi.

GOL - 70. dakikada defansın arkasına sarkan Hasan Kabze, ceza sahası içerisinde topla buluştu ve Martinez'in üzerinden topu ağlara gönderdi. G.Saray 3-0 öne geçti.

77. dakikada ceza sahasının sol çaprazından Capurro kaleyi yokladı. Kolombiyalı kaleci Mondragon topu güçlükle kornere çeldi.

GOL - 89. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde Hakan Şükür ceza sahası içinde yükselerek kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Çaykur Rizespor mağlubiyetinin ardından takımda revizyona gitti. Gerets, Hakan, Ayhan ve Sabri'yi takımdan keserken, Okan, Cihan ve Hasan Kabze'ye ilk 11'de şans tanıdı. Galatasaray'da Hasan Şaş da yedek kulübesinde kaldı.

Bu arada, bu hafta ilk antrenmanına dün çıkan Arda, ağrıları geçince Sakaryaspor maçında ilk 11'de oynadı.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Necati, Carrusca ve Aydın maç kadrosunda yer almadı.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaşanan puan kayıplarına rağmen futbolculara destek çıktılar. Taraftarlar, futbolcuları el ele tutuşup tribünlere çağırıp, alkışladılar. Taraftar, gelecek haftalarda oynanacak Fenerbahçe maçına da gönderme yaparak, "Kadıköy Fener'e mezar olacak" diye tempo tuttular.
Taraftarlar yenilenen eski açık tribünde "11 tane Metin Oktay", "Yenilirken bile Metin olun" yazılı pankartlar açtılar. Kapalı tribünde ise "Siz şampiyon takımsınız" yazılı pankart açıldı.

SAKARYASPORLU TARAFTARLARDAN HAKAN'A ALKIŞ
Karşılaşmayı yaklaşık 1500 Sakaryasporlu taraftar da kendilerine ayrılan tribünden izledi.
Sakaryasporlu taraftarlar, aslen Sakaryalı olan Hakan Şükür'ü tribünlere kadar çağırıp alkışlarken, "Sakarya seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptılar. Taraftarlar, Hakan'a, Sakaryaspor atkısı verdiler. Taraftarlar, Sakaryalı olan Orhan Ak'a da sevgi gösterilerinde bulundu.
Diğer yandan, Galatasaraylı ve Sakaryasporlu taraftarlar maçtan önce birbirlerine küfürlü tezahüratta bulundular.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan PAF Ligi maçında Sakaryaspor'u 3-1 yendi. PAF Takımı'nın golleri Erhan (2) ve Özgürcan'dan geldi.

Bu arada, Galatasaray yıldız takımı Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe'nin kendi evinde oynadığı maçta, 6 yıl sonra rakibini yenebildiği belirtildi.

Maçtan önce Galatasaraylı futbolcular, Sakaryaspor'da forma giyen eski takım arkadaşları Murat Erdoğan ve Suat Usta ile hasret giderdi. Kolombiyalı kaleciler Mondragon ile Martinez de birlikte basın mensuplarına fotoğraf çektirdi.

ECEVİT İÇİN SAYGI DURUŞU
Karşılaşma öncesinde eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit için saygı duruşunda bulunuldu.
Stat saygı duruşu için sessizliğe bürünürken, sadece Sakaryaspor tribünlerinden kısa bir süre "Halkçı Ecevit" sesleri duyuldu.

GALATASARAY'IN GOL SIKINTISI YOK
Galatasaray bu sezon Turkcell Süper Lig'de 12 maç yaparken bu maçların hepsinde gol atmayı başardı. Galatasaray 12 maçta 20 gol atarken tüm maçlarında gol atan tek takım konumunda bulunuyor. Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe ve V.Manisaspor 12 maçın 11'inde gol atarak bu alanda ön sıralarda bulunuyor. Galatasaray 12 maçın 7'sinde rakiplerine 1 gol, 3'ünde 2 gol, 1'inde 3 gol ,
1'inde 4 gol attı ve 4 galibiyet 6 beraberlik 2 mağlubiyet aldı.

GALATASARAY SAKARYASPOR'A EVİNDE KAYBETMEDİ
Galatasaray lig tarihi boyunca Sakaryaspor ile kendi evinde 10 maç yaparken bu maçların hiçbirinde sahadan mağlup ayrılmadı. Galatasaray kendi evindeki 10 maçta 6 kez kazanırken 4 maçta berabere bitti. Galatasaray 27 gol atarken Sakaryaspor 7 gol kaydetti. Galatasaray kendi sahasında Sakaryaspor'a son 3 maçı da kazandı.

SAKARYASPOR SÜPER LİG'DE EN AZ GOL ATAN, G.SARAY İSE EN ÇOK POZISYONA GİREN TAKIM
Sakaryaspor Turkcell Süper Lig'de bu sezon oynadığı 12 maçta 8 gol attı ve en az gol atan takım konumunda bulunuyor. Sakaryaspor girdiği 41 pozisyonla Süper Lig'de en son sırada bulunurken rakibi Galatasaray ise bu sezon 12 maçta 20 gol attı. Galatasaray 83 kez gol pozisyonuna girerek Fenerbahçe ile birlikte Turkcell Süper Lig'de en fazla pozisyona giren takım konumunda bulunuyor.

GALATASARAY EVİNDE YENİLMİYOR
Galatasaray Ali Sami Yen'de oynadığı son 15 Turkcell Süper lig maçında da sahadan mağlup ayrılmadı. Galatasaray geçen sezonun 15. haftasında kendi evinde F.Bahçe'ye 1-0 kaybettikten sonra evinde oynadığı 15 maçta 12 galibiyet 3 beraberlik aldı.

GOL FAKİRİ SAKARYASPOR
Sakaryaspor Turkcell Süper Lig'de bu sezon oynadığı 12 maçta kalesinde 11 gol gördü ve en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Sakaryaspor kalesinde 60 gol pozisyonu görürken bu alanda 5.sırada bulunuyor. Galatasaray ise 12 maçta kalesinde 16 gol gördü ve rakiplerine 57 pozisyon verdi bu alanda 8.sırada bulunuyor.

0-15. DAKİKALAR ARASI GOL YOK
Galatasaray ve Sakaryaspor bu sezon Turkcell Süper Lig'de oynadığı 12 maçta sadece 0-15. dakikalar arasında rakip kaleye gol atamadı. Galatasaray 12 maçta 20 gol atarken en çok gol attığı dakikalar 31-45.dakikalar arası oldu. Galatasaray bu aralıklarda 6 gol attı. Sakaryaspor ise 12 maçta 8 gol yerken 0-15. ve 61-75.dakikalar arasında gol atamadı. Sakaryaspor en çok golü 76-90. dakikalar arasında attı. Sakaryaspor bu aralıkta 4 gol attı.

SEZONUN DİŞLİSİ SAKARYASPOR
Sakaryaspor Turkcell Süper Lig'de 12 maçta 13 puan toplarken üç büyük takımla oynadığı 3 maçta 7 puan topladı. Sakaryaspor kendi sahasında Fenerbahçe'yi 2-1, Trabzonspor'u 1-0 yenerken deplasmanda Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı ve hiç yenilmedi.