FB TW PIN NWS

Cimbom iyi başladı

2006-10-26
Galatasaray Fortis Türkiye Kupası A grubundaki ilk maçında Bursaspor'la Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaştı. Çekişmeli geçen maçı Galatasaray Necati ve Ümit'in golleriyle 2-1 kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başabaş bir mücadeleye sahne olan oyunda golü bulan Sumulikoski ile konuk takım Bursaspor olurken, karşılaşmanın ilk yarısı, Bursaspor'un 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişiklikleriyle başlayan Galatasaray, oyuna ağırlığını koymayı başardı. İkinci yarısında goller ev sahibi Galatasaray adına Necati ve son haftaların formda ismi Ümit Karan'dan gelirken, Bursaspor, özellikle karşılaşmanın son dakikalarında yakaladığı mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı.

GALATASARAY: 2 BURSASPOR: 1
STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Kısal

GALATASARAY: Aykut, Cihan, Tolga, Tomas, Ergün (dk. 46 Sabri), Hasan Şaş, İnamoto (dk. 80 Okan), İliç, Carrusca, Necati, Hasan Kabze (dk. 60 Ümit Karan )
YEDEKLER: Fevzi, Mehmet Topal, Emre Aşık, Mehmet Güven
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets

BURSASPOR: Yavuz (dk. 71Ömer Çatkıç), Hasan Yiğit, Egemen, Ömer Erdoğan, Volkan, Veli, Sumulikoski, Cumhur, Yenal (dk. 59 Pancu), Burak (dk. 63 İbrahim), Zafer Biryol
YEDEKLER: Ömer Aysan, Bekir, Sercan, Edson
TEKNİK DİREKTÖR: Raşit Çetiner

GOLLER: Sumulikoski (dk. 5), Necati (dk. 52), Ümit Karan (dk. 75)
SARI KARTLAR: Cihan (Galatasaray), Ömer Erdoğan, Sumulikoski, Zafer Biryol, Volkan (Bursaspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
5.dakikada ani gelişen Bursaspor atağında ceza sahasında topla buluşan Sumuluoski düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. 0-1
10. dakikada Iliç'in pası sonrası Bursaspor defansının arkasına sarkan Necati topu ayağından fazla açınca, kalesini terk eden Yavuz Eraydın tehlikeyi önledi.
14. dakikada sağdan Hasan Şaş'ın ortasında ceza sahası içinde Hasan Kabze'den önce uzanan kaleci Yavuz Eraydın meşin yuvarlağı kontrol etti.
18. dakikada Galatasaray ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Zafer'in yerden sert vuruşunda, kaleci Aykut meşin yuvarlağın sahibi oldu.
25. dakikada Hasan Şaş'ın aşırtma bir şekilde ceza sahasına gönderdiği topa, Necati'nin penaltı noktası üzerinde yere düşmeden yaptığı sert vuruşta, kaleci Yavuz Eraydın iki hamlede meşin yuvarlağı kontol etti.
32. dakikada Sumulioski'nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde iyi yükselen Ömer Erdoğan'ın kafa vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.
45. dakikada Bursaspor defansından seken topu sol çaprazda önünde bulan Carrusca'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
52. dakikada orta sahada topla ilerleyen Ilic ara pasıyla Necati'yi gördü ve Necati düzgün bir vuruşla takımını beraberliğe taşıdı.1-1
69. dakikada sakatlanan Bursaspor kalecisi Yavuz'un yerine Ömer kaleyi devraldı.
73. dakikada Sumulikoski sarı kart gördü.
74. dakikada Sabri'nin ortasında topla buluşan Ilıc Necati'ye ara pası vermek isterken Bursapor defansı raya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
75. dakikada Ümit Karan Ilic'in pasıyla ceza sahası önünde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve takımını öne geçiren golü attı. 2-1
80. dakikada sağ kanattan Sumulikoski'nin yaptığı ortaya Zafer Biryol kafayla vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.
83. dakikada hakemi aldatmaya yönelik hareketten Zafer Biryol sarı kart gördü.
84. dakikada rakibine sert giren Volkan sarı kart gördü.
87. dakikada Cİhan yaptığı sert müdaheleden sonra sarı kart gördü.
90. dakikada Zafer Biryol'un ilk vuruşunda top direkten döndü. İkinci vuruşta da defans araya girdi. Bursaspor bu dakikada inanılmaz goller kaçırdı.
93. dakikada Bursaspor ceza sahası içinde üst üste üç pozisyondan yararlanamadı.

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Bursaspor ile oynanan Fortis Türkiye Kupası maçında takımda değişikliğe gitti.

Gerets, geçtiğimiz sezondan bu yana kupa maçlarında şans vermediği Mondragon'u yine kadroya almazken, Song ve Ayhan'ın yanı sıra, sakatlıkları bulunan Hakan Şükür ile Arda da maç kadrosuna dahil edilmediler. Karşılaşmada kırmızı kart cezalısı olan Orhan da oynamadı.

Belçikalı teknik adam, çoğu zaman kadroda dahi yer vermediği Carrusca'nın yanı sıra, Tolga, Hasan Kabze ve Ergün'ü de ilk 11'de sahaya sürdü. Ligin ilk maçında Ankaraspor'a karşı ilk 11'de oynayan Carrusca, yaklaşık 2.5 ay sonra ilk 11'de forma buldu. Kaleci Mondragon'un yerine ise Aykut oynadı.
Bu arada Gerets, Ümit ve Sabri'yi de Bursaspor karşısında yedek soyundurdu.

Bursaspor teknik direktörü Raşit Çetiner de kaleci Ömer'in yerine Yavuz Eraydın'a şans verirken, Pancu'yu yedek bıraktı.
Öte yandan, Raşit Çetiner cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünde izledi.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Ramazan Bayramı'nın 3. gününe denk gelen karşılaşmaya fazla ilgi göstermediler.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan PSV Eindhoven maçından sonra takımlarını protesto eden taraftarların, açık tribünleri doldurduğu ancak, özellikle tüm maçlarda tıklım tıklım dolan kapalı tribünde boşluklar bulunduğu gözlendi.

Stada gelen taraftarların ise bir hayli coşkulu oldukları gözlenirken, maç öncesinde futbolcuları tribüne çağıran taraftarlar, "Şampiyon" diye tempo tuttular.

Galatasaray ile Bursaspor maçının ilk yarısında Galatasaraylı savunma oyuncusu Tolga, şanssız bir olay yaşadı. Karşılaşmada Bursaspor'un attığı gol öncesinde yüzüne bir darbe alan Tolga'nın dişi kırıldı. Tolga, saha kenarında yapılan müdahalenin ardından maça devam etti.

Maçın 60. dakikasında teknik direktör Erik Gerets tarafından oyundan alınan Hasan Kabze, direk soyunma odasının yolunu tuttu. Hasan, 10 dakika soyunma odasında kaldıktan sonra geri dönerek yedek kulübesinde maçı izledi.

Taraftarlar, maçta iki golün asistini yapan Ilic'e sevgi gösterilerinde bulundular.

Galatasaray ile Bursaspor taraftarları arasında karşılıklı sataşmalar ve küfürleşmeler yaşanırken, bazı konuk takım taraftarlarının koltukları kırarak ambulansların bulunduğu boşluğa doğru atmaları dikkat çekti.

Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası Statüsü gereği Bursaspor'u mağlup ederek 100 bin dolar gelir elde etmeye hak kazandı.

Karşılaşmayı cezası nedeniyle tribünde izleyen Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner, ikinci yarıda oyuna alacağı oyuncusu Pancu'yu yanına kadar çağırarak taktik verdi.

GERETS'E DESTEK
Galatasaraylı taraftarlar, kapalı tribüne astıkları bir pankart ile teknik direktör Gerets'e destek verdiler.

Ligde istenilen sonuçların alınamaması nedeniyle eleştirilere uğrayan Belçikalı teknik adama sahip çıkan taraftarlar, kapalı tribüne İngilizce olarak "Seni seviyoruz Gerets" yazılı pankart açtılar.
Bu arada, Bursaspor maçında forma giyemeyen Kolombiyalı kaleci Mondragon, yeni doğan bebeğiyle birlikte maçı izledi.

Diğer yandan, Galatasaray'ın PSV Eindhoven ile geçtiğimiz hafta oynadığı Şampiyonlar Ligi maçına gelirken, yolda hayatını kaybeden taraftar Gürkan Ersoy'u unutmayan sarı kırmızılı taraftarlar, "Senin uğruna Gürkan'ı da kaybettik", "Şimdi adın bir pankarttır, Ali Sami Yen'de Gürkan", "Gürkan seni unutmayacağız" yazılı pankart açtılar.

Başkan Özhan Canaydın'ın ise maça gelmemesi dikkat çekti.

BURSASPOR TARAFTARI, BEŞİKTAŞ İLE UÐRAŞTI
Karşılaşmada takımlarını desteklemeye gelen bini aşkın Bursasporlu taraftarlar, Beşiktaş ile uğraştı.

Sürekli Beşiktaş aleyhine bağıran Bursasporlu taraftarlar, zaman zaman da kendi takımlarını desteklediler.


GERETS: "İYİ YOLDAYIZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets,Bursaspor ile yaptığı maçın ardından, Kupa'da ilk maçların önemine değinerek, ''Hem de kendi sahanızda oynuyorsanız maçı kazanmanız çok önemlidir, biz bunu başardık. İyi yoldayız'' dedi.

Gerets, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile taraftarların desteğini arkasında hissetmekten dolayı memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

Gerets, kupada iyi bir başlangıçla yola başladıklarını söyleyerek, ''Sakatlıklar, cezalar ve dinlendirmeler nedeniyle takım içindeki otomatik hareketler istediğimiz seviyede değildi, ama iyi yolda olduğumuzu görüyoruz. Özellikle ikinci devre takımımız iyi reaksiyon gösterdi, kazanma arzusu üst seviyedeydi. Bu da bizi sevindiriyor'' dedi.

Gerets, genelde devamlı oynamayan oyuncuların işlerinin daha zor olduğunu vurgularken, bu oyuncuların genel performansından memnun olduğunu söyledi.