FB TW PIN NWS

Cristiano Ronaldo, Juventus'a transfer oldu

2018-07-10
Cristiano Ronaldo, Juventus'a transfer oldu
Cristiano Ronaldo, Juventus'a transfer oldu.

Cristiano Ronaldo, 10 Temmuz 2018 tarihinde İspanyol ekibi Real Madrid'den, İtalyan ekibi Juventus'a 105,00 milyon € bonservis ücreti ve 100,00 milyon € 4 yıllık maaş ile transfer oldu.

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Serie A ekiplerinden Juventus'a transfer oldu. Real Madrid, İtalyan ekibinin Cristiano Ronaldo'nun bonservis bedeli olarak 105 milyon euro ödeyeceğini duyurdu. Cristiano Ronaldo, "İlk kez 9 yıl önce stadımızda söylediğim gibi: Yaşasın Madrid!" sözleriyle Real Madrid'e veda etti. Galacticos'ta birçok rekor kıran Portekizli yıldız daha önce ülkesinde Sporting Lizbon ve İngiltere Premier Lig'de Manchester United'ın formasını giymişti.

Juventus, Cristiano Ronaldo için 100 milyon euro ödeneceğini ve oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. İspanyol devi Real Madrid, Juventus'un Cristiano Ronaldo'nun transferi için 105 milyon euro ödeyeceğini duyurdu.



Dünya Kupası'nda Ronaldo, 4 maçta 4 gol atarak yine üst düzey performans göstermeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Real Madrid'de başrollerden biri olmayı başaran Portekizli yıldız futbolcu turnuvada 13 maçta 15 gol ve 3 asistlik performansa imza attı.

La Liga'da 27 maça çıkan yıldız futbolcu, 26 gol, 5 asist yaparak takımına katkıda bulundu.

Cristiano Ronaldo, Juventus'a transfer olurken şu sözlerle veda etti:

"Real Madrid'de ve Madrid'de geçirdiğim yıllar, muhtemelen hayatımın en mutlu yıllarıydı.

Kulübe, taraftarlara, ve şehire ayrı ayrı teşekkür etmem gerekiyor. Ancak hayatımda yeni bir sayfa açma zamanı, taraftarlarımızdan beni anlamalarını rica ediyorum.

9 harika yıl, 9 eşsiz yıldı. Benim için heyecan verici olduğu kadar aynı zamanda zordu. Çünkü Real Madrid, beklentinin çok yüksek olduğu bir kulüp.


Sahada ve soyunma odasında müthiş arkadaşlıklarım oldu. 5 yılda, üç tanesi üst üste olmak üzere 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadık.

Real Madrid benim kalibimi, ailemi kazandı. Kulübe, başkana, yöneticilere, takım arkadaşlarıma, sağlık ekibine ve tüm diğer çalışanlara teşekkür ederim.

İlk kez 9 yıl önce stadımızda söylediğim gibi: Yaşasın Madrid!"