FB TW PIN NWS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan 14 Mayıs cumartesi günü evleniyor.

2016-04-29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan 14 Mayıs cumartesi günü evleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan 14 Mayıs cumartesi günü evleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, nişanlısı Selçuk Bayraktar ile 14 Mayıs cumartesi günü dünya evine giriyor.

İnsansız Hava Aracı imal eden Baykar Makina'nın sahibi Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile nişanlanan Sümeyye Erdoğan'ın düğün tarihi belli oldu.

Sümeyye ErdoğanSelçuk Bayraktar çifti, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü dünya evine girecek. Nikah, İstanbul Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde kıyılacak.

12 Mart Cumartesi günü yapılması planlanan nişan töreni, damat Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'ın aynı gün rahatsızlanıp apar topar hastaneye kaldırılması nedeniyle ertelenmiş, nişan bir hafta sonra 20 Mart 2016 tarihinde Tarabya Huber Köşkü'nde sessiz sedasız gerçekleştirilmişti.

Selçuk Bayraktar kimdir :
1980 doğumlu Selçuk Bayraktar, 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. University of Pennsylvania'da insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü.

Araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır. Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür.


2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Taktik İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar, 17 Aralık 2015 tarihinde Roketsan şirketinin geliştirdiği füzeyi atmış ve 2 adet Roketsan MAM-L güdümlü füzesi yüklü şekilde yapılan atış testinde %100 isabet ile hedefleri vurma başarısını gösterdi.