FB TW PIN NWS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evlendi.

2016-05-14
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde kıydığı nikahta şahitler arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Bosna Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama gibi isimler vardı. Geline nikah cüzdanını Abdullah Gül verdi.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı, "Arena Mega" isminin Türkçe bir isimle değiştirilmesini talep ettiği ve Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı adını alan gösteri merkezinde gerçekleştirilen törende çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.Çiftin şahitliklerini ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Nikahın ardından aile cüzdanını Abdullah Gül takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah törenlerinin yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde hareketlilik başladı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne çıkan yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın içinde bulunduğu gelin arabası, nikahın yapılacağı salona geldi. Nikahın yapılacağı Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde tüm yollar geceden trafiğe kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahı için Tarabya'daki Huber Köşkü önünden helikopter ile Küçükçekmece Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne havalandı. Helikoptere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak'ın da bindiği görüldü.

Yolların kapatılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar görevli polis ekipleriyle tartıştı. Bir sürücü aradaki boşluktan faydalanarak kapalı yola aracıyla dalıp, kaçtı. Polisler kısa süreli alarma geçti.Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görevli polislere güvenlik uyarıları yapıldı. Bölgede seyreden her aracın plaka kontrolünün yapılması istendi. Bölgede görev yapan tüm polis ekiplerine yaka kartı zorunluğu getirildi. Davetlilerin giriş yapacağı alandaki görevliler özellikle uyarıldı.


Bu arada düğün konvoyu sabah Tarabya'dan çıkarak nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nişanlısı Selçuk Bayraktar, askerlerin fotoğraflı mesajına cevap verdi. Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak'tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, "Şırnak'ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah törenine saatler kala hazırlıklar hummalı şekilde devam etti. Davetlilerin giriş yapacağı alana turkuaz renkte halı serilirken, özel harekat polisleri de güvenlik önlemleri kapsamında bina çatılarına konuşlandırıldı. Konuklar ise nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, ardından nikah merasimine geçilen törene, bakanlar, yabancı devletlerin temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları, sanatçılar ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Selçuk Bayraktar, Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen nikah törenine siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.Nikah törenine katılanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sanatçı Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu ve çok sayıda isim yer aldı.