FB TW PIN NWS

Dizi oyuncuları dizilerden rahatsız

2007-04-03
Ünlü oyuncu Halit Ergenç, vatandaşlara televizyon izlememe çağrısında bulunarak, "Ben televizyona iş yapıyorum, dizilerde oynuyorum, ama televizyon izlemiyorum. Bu çarkın içindeyim ama çocuğuma da televizyon izlemesini tavsiye etmem" dedi.


Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Binbir Gece" dizisinin başrol oyuncusu Halit Ergenç ile "Sağır Oda" dizisinin "kötü adamı" Mahir Günşıray, 6. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Cep telefonu, bilgisayar, internet ve televizyonun, insanları eve ve tekliğe hapseden çeşitli organlar olduğunu belirten Ergenç, "Siz evinizde oturup televizyonun başında gününüzü geçirdikçe asosyal oluyorsunuz. Komşunuzdan kopuyorsunuz. Özellikle çocuklar için bu çok büyük tehlike. Çünkü çocuklar belli bir süre sonra sokakta oynamamaya başlıyor. Arkadaşlarını göremiyor. Televizyon da bunu yapıyor. Ben televizyona iş yapıyorum, dizilerde oynuyorum. Ama ben televizyon izlemiyorum. Bu çarkın içindeyim, ama çocuğuma da televizyon izlemesini tavsiye etmem. Sizlere de etmiyorum. Bazen sabah evde vakit geçirmek için televizyonu açıyorum. Ama herkes birbiriyle kavga ediyor. Bağrış çağrış var. Diyorsunuz ki bedava. Bedava değil bu. Özgürlüğünüz elinizden gidiyor. Bunun da bedeli yok" dedi. Bir öğrencinin "Aliye'yi mi yoksa Şehrazat'ı mı daha çok seviyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise ünlü oyuncu, "Aliye'yi Sinan, Şehrazat'ı da Onur daha çok seviyor" yanıtını verdi.


Mahir Günşıray da 7'den 70'e herkesin dizi izlediğini dile getirerek, "Söyleşilerde öğrenci ve velilere soruyorum. Yüzde yüzü dizi izlediklerini söylüyor. 'Yemeği 19.30-20.00 arası hemen yiyoruz. Ondan sonra dizi izliyoruz' diyorlar. Diziler insanları eve kapatmış durumda. Buna dikkat çekmek gerekir. Tabi bunun da bir sonu var. Böyle gitmez. Birgün herkes kendini dışarıya atacak" şeklinde konuştu.