FB TW PIN NWS

Doğan TV'den yeni dijital atılımı: D-Smart

2007-01-29
Doğan Yayın Holding A.Ş. kuruluşu Doğan TV ile çoğunluk hisseleri News Corporation'a ait NDS, Türk Televizyonlarında devrim yaratacak geniş tabanlı bir teknoloji anlaşması imzaladılar.

Türk TV izleyicileri artık, Türksat uydusundaki mevcut tüm kanalların yanı sıra kutuya özgün tematik kanalları, D-SMART akıllı kutusu ile ücretsiz, herhangi bir abonelik olmadan izleyebilecek, kutuya özel servis ve hizmetlerden faydalanabilecek.
Teknolojik altyapısı NDS tarafından tasarlanan D-SMART kutuları, elektronik programlama hizmeti ile Türksat uydusundaki kanal karmaşasına bir son vererek, sıralı programlama özelliği ile izleyiciye yeni bir hizmet sunacak.

Doğan TV ve NDS anlaşması, D-SMART kutusu sahiplerine sunulacak interaktif uygulamalar ve oyunlar ile gelecek televizyon teknolojilerinin tamamına uygun sürekli teknolojik alt yapı sağlanmasını da içeriyor.

Dijital izle ve öde TV teknolojileri alanında dünyanın lider kuruluşu NDS ile Doğan Yayın Holding (DYH) kurumlarından Doğan TV, bugün yapılan açıklamada, geniş kapsamlı NDS teknoloji ve uygulamaları konusunda teknolojik ortaklık anlaşması yaptıklarını açıkladı.
Bu teknolojik ortaklık ile Doğan TV, gelişmiş, dijital interaktif televizyon hizmetini diğer bir adıyla D-SMART'ı Türkiye'nin her köşesine ulaştırabilecek.

NDS ve Doğan TV işbirliği; yepyeni ve heyecan verici bir televizyon hizmeti sayesinde uydudaki tüm mevcut yayınları ücretsiz izletmenin yanı sıra Türk televizyon izleyicilerini kutuya özel ve özgün içerik ile izlediğin kadar öde sistemiyle de tanıştıracak. NDS'in, dünyanın önde gelen videoGuard conditional access (CA) , MediaHighway middleware ve elektronik program rehberi (EPG) sistemleri ile Doğan TV, güçlü altyapı ve uygulamalarla televizyon pazarında büyük bir teknolojik atılım yapacak. Anlaşma kapsamında yer alan NDS Value@TV interkatif altyapı ve uygulamaları ile de Doğan TV, interaktif oyunlardan, interaktif reklam uygulamalarına kadar pek çok gelişmiş televizyon hizmetini de Türk televizyon pazarına tanıtabilecek.

NDS platformu ve MediaHighway Development Kit ile Doğan TV, ayrıca, her türlü iş alanına uyumlu, yeni sistemleri de geliştirme esnekliğine kavuşacak.

NDS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Abe Peled, yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: "Türkiye'nin lider medya grubu Doğan Yayın Holding ile bu son derece heyecan verici pazarda yaptığımız işbirliğinden ötürü çok memnunuz. DYH yenilikçi bir kuruluş ve D-SMART adlı bu yeni Doğan TV platformu da grubun medya dünyasındaki öncü duruşunu güçlendirmektedir. NDS ve DYH gibi iki endüstri lideri kuruluşun teknolojik işbirliği ile Türkiye'de insanların bilgilendirilme ve eğlendirilme tarzının tamamen değişeceğine inanıyorum."

D-SMART ŞUBAT AYINDA PİYASADA
DYH CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "NDS, Türkiye'yi yenilikçi gelişmiş, üstün teknolojili televizyon hizmeti ile tanıştıracak olan D-SMART projesinin geliştirilmesi ve tamamlanmasında etkin ve ideal bir ortak oldu. Geniş teknolojik ağlara, platform ve cihazlara içerik iletme konusundaki engin tecrübeleriyle NDS, DYH'nin bu alanda teknolojik işbirliği için tek tercihi oldu. NDS'in gelişmiş teknolojik sistem çözümlerinin yeni televizyon hizmetlerimizde önemli bir rol oynayacağına güvenimiz tam. NDS'in teknolojik yetkinliği ile bizim yaratıcılık azmimiz, Türk TV izleyicileri için gerçek değerler oluşturacak."

D-Smart, gelişen dijital yayın teknolojilerine paralel olarak hızla değişen izleyici isteklerini karşılayacak ve sektördeki kaliteyi artıracak kaliteli ve ayrıcalıklı hizmetlerin sunulacağı yeni bir televizyon sistemi.

Tüketicilerin D-SMART uyumlu uydu alıcısını satın alırken verecekleri ücret dışında hiçbir aylık abonelik ücreti ödemeden sahip olacakları D-smart, ayrıcalıklı dizi, film, belgesel, spor, eğlence, moda, kültür, çocuk, müzik, haber kanalları ile birlikte Türksat uydusunda mevcut tüm kanal ve interaktif içeriği dijital ses/görüntü kalitesinde evlere getirmeye, televizyon keyfine keyif katmayı hedefliyor.

Uydudaki mevcut tüm kanallar, D-SMART'a özel ayrıcalıklı kanallar ve interaktif ürün ve hizmetler D-SMART'ta.
D-Smart ile uyduda mevcut tüm şifresiz kanallar ile her biri izleyicilerin farklı tercihlerine göre tasarlanmış tematik kanalların yanı sıra sadece D-Smart abonelerinin seyretme ayrıcalığına sahip olacağı kanallar, en yüksek dijital görüntü ve ses kalitesiyle izlenebilecek.
Ayrıca, interaktif kanal sayesinde izleyiciler istedikleri zaman güncel bilgilere erişebilecekler. Dsmart, reklamcılık alanında da dünyadaki son gelişmeleri takip etmeye imkan verecek bir altyapı ile geliştirildi.

D-Smart uyumlu uydu alıcıları Türkiye'de uydu alıcısı pazarının önde gelen markaları Goldmaster, Next&NextStar, Sunny, Botech, Arçelik ve Beko tarafından üretilerek ülke genelinde yaygın bir bayi ağı ile 1 Şubat itibariyle satışa sunulacak.
Çoğunluk hissesi News Corporation'a ait NDS Group plc (NASDAQ : NNDS) şirketinin; dijital teknoloji ve dijital hizmetler ile dijital içerik üretiminden izle-öde dijital televizyon platformu operasyonlarına uzanan geniş bir faaliyet alanı bulunuyor.