FB TW PIN NWS

''Ekonomi iyi sinyaller veriyor''

2007-04-03
Ekonomik veriler, Bakanlar Kurulu’nun da başlıca gündem maddesiydi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ihracat, büyüme ve borç stoku rakamlarına bakıldığında ekonominin iyi sinyaller verdiğini söyledi.

Ağırlıklı olarak ekonomi gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu, tam 9 saat sürdü. Toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener; ihracat, büyüme ve borç stoku rakamlarının değerlendirildiğini belirterek, ekonominin gelecekle ilgili iyi sinyaller verdiğini söyledi. Bakan Şener, Devlet Bakanı Bakanı Ali Babacan ile serbest kur rejimi konusundaki fikir ayrılığının, biçimsel olduğunu belirtti.

Şener, “Aslında farklılık yok. Hedefler bellidir. Babacan’la konuyu değerlendirme biçimimiz farklı olmakla birlikte hükümet etme, programımız ve anlayışımız aynıdır” dedi.

Şener, kamu harcamalarındaki artış için ise, olağanüstülük olmadığını, yıl sonu ödeneklerine bakmak gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı, toplu sözleşme görüşmeleri başlayan işçilere yapılacak zam oranı hakkında da bilgi verdi.

Şener, “Bütçe imkanları ve ekonomik göstergeler neyi gösteriyorsa onu yapacağız. Hiçbir zaman popülizm ve kamu dengelerini bozacak bir karar beklemeyin” diye konuştu.