FB TW PIN NWS

Erdoğan: ''CHP zihniyetinde halkıyla beraber olmak yok''

2007-04-07
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu CHP zihniyetinin hayatında halkıyla beraber olmak yok. İsminin 'halkçı' olmasından ya da 'halk' olmasından başka... Bu tabelada halk. Yoksa bunun halkla arası yok'' dedi.


Başbakan Erdoğan, Kırıkkale'de 41 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kendini devlet koridorlarına ve Ankara'ya mahkum eden bir hükümet olmadıklarını ve yurdun dört yanını dolaştıklarını kaydederek şöyle konuştu:
''Biz neyle meşgulüz? Ana muhalefet ya da yavru muhalefet türü takımlar neyle meşgul? Farkımız bu. Biz hizmete devam, onlar lafa devam.


Milletimize yalnızca ekranlardan, televizyonlardan ulaşmayı denemiyoruz. Türkiye'yi bütün şehirleriyle, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımıza çok daha sahici, insani bağlar kurmak suretiyle ulaşıyoruz. Başkaları kalpten kalbe ulaşan bu yolu görmez, göremez. Onlar zaten son 4 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek istemiyor. Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır değildir. Bu yüzden, siyaseti bir kör dövüşüne çeviriyor, Türkiye'yi bir kısır döngüye hapsediyorlar. Çözüm yerine çözümsüzlük, huzur yerine kriz üretiyorlar. Biz o anlayışları, düştükleri siyasi bataklık içinde kendi hallerine bıraktık. Biz onlarla uğraşmıyoruz.''

''BUNLARI BU HALK BİLSİN''
Başbakan Erdoğan, vatandaşları bütün hastanelerden yararlandırmayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Yasası'nı çıkardıklarını anımsatarak ana muhalefet partisinin bu bile muhalefet ettiğini söyledi.


Erdoğan, ''Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Niye gitti? Çünkü bunların, bu CHP zihniyetinin hayatında halkıyla beraber olmak yok. İsminin 'halkçı' olmasından ya da 'halk' olmasından başka... Bu tabelada halk. Yoksa bunun halkla arası yok. Öyle isminde 'halk' olmak, halkla beraber olmak değildir. Halkın derdiyle dertlenmektir. Ve dikkat ederseniz bunların sözleriyle özleri birbirine uymaz. Onun için de hep söylüyorum, biraz kızıyorlar buna ama, diyorum ki, bu ülkede bir dikili ağacınız varsa nerede söyleyin, bunları bu halk bilsin. Yok''dedi.