FB TW PIN NWS

Erdoğan: Darbeler Dönemi Geride Kaldı

2006-10-01
Başbakan Erdoğan, “cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda tank seslerinin duyulup duyulmayacağı sorusuna”, “Artık askeri darbedeler gerida kalmıştır” sözüyle yanıt verdi.

ABD temaslarına New York’tan başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk toplumu liderleriyle biraraya geldi. Erdoğan’ın gündeminin en önemli başlıkları PKK terörü ve cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Başbakan yarın ABD Başkanı George Bush ile buluşacak.

New York’ta Türk toplumuna hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, yöneliten soruları da yanıtladı. Erdoğan, “AK Parti’nin belirleyeceği bir Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi İran’a çevireceği” iddiasını safsata olarak niteledi. Başbakan, “cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda tank seslerinin duyulup duyulmayacağı” sorusuna da, “Artık askeri darbedeler gerida kalmıştır” sözüyle yanıt verdi.

PKK MESELESİ
PKK ile mücadeleye de değinen Erdoğan, ABD Başkanı George Bush’la yarın yapacağı görüşmenin büyük önem taşıdığını belirtti. Başbakan, iki ülkenin PKK’yı yoketme konusunda hemfikir olduğunu söylerken, Kuzey Irak’a dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, Bush ile görüşmesinin ardından atılacak adımların açıklanacağını bildirdi.

LÜBNAN’A ASKER GÖNDERME
Başbakan konuşmasında, Lübnan’a asker gönderme kararını da şu sözlerle savundu:

“Otur ağla. Oturduğun yerde bol bol hamaset şiirleri oku. Bunlar neticeyi getirmiyor. Olayın içerisinde olacaksın. Olayın içinde olursanız netice alabiliyorsunuz. Olmadığınız takdirde, söz söyleme hakkınız bile olmayacaktır.”

Başbakan Erdoğan, daha sonra işadamı Ahmet Ertegün’ün onuruna verdiği iftar yemeğine katıldı. Yemekte ünlü aktör Robert De Niro da yeraldı.