FB TW PIN NWS

Fener’in bayramı kötü bitti

2006-10-26
Euroleague C Grubu’ndaki ilk maçında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Yunanistan temsilcisi Aris TT Bank karşılaştı. Alexandereio Arena’da oynanan mücadeleyi Aris TT Bank 66-58’lik skorla kazandı.

Karşılaşmaya Kaspars Kambala’nın sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker’e Jeremiah Massey ve Alex Scales’in üçlüğü ile yanıt veren Aris TT Bank ilk dakikayı 5-2 önde geçti. Michael Vilkinson ile farkı açan Aris TT Bank’a İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan’ın üçlükleri ile yanıt veren Fenerbahçe farkı 1 sayıya (9-8) indirdi. Ömer Onan’ın turnikesi ile öne geçen Fenerbahçe Ülker, İbrahim Kutluay’ın sayıları ile skoru 9-12’ye getirdi. Ancak toparlanan Aris TT Bank, Simonas Seraphinas ve Terrel Castle’ın sayıları ile 6-0 seri yakaladı ve 15-12’lik skorla öne geçti. Fenerbahçe Ülker ise İbrahim Kutluay’ın sayıları ile mücadeleden kopmadı ve ilk periyot 17-17 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyoda Kevin Busaka Flecher’in sayıları ile başlayan Aris TT Bank, Georgios Kalaitzis ile skor buldu. Fenerbahçe Ülker ise Kaspars Kambala ve Ira Clark ile sayılar üretti ve 21-21 eşitliği sağladı. Fenerbahçe Ülker’i top kayıplarına zorlayan Aris TT Bank, Michael Vilkinson ve Mahmoud Abdul Rauf ile üst üste sayılar üreterek farkı 7 sayıya (30-23) çıkardı. Mahmoud Abdul Rauf ile dış atışlarda etkili oyununu sürdüren Aris TT Bank, Terrel Castle’ın sayıları ile ilk yarıyı 38-26 önde bitirdi.

İkinci yarıya Kaspars Kambala’nın pota altında ürettiği basketlerle başlayan Fenerbahçe Ülker, skoru 38-30’a getirdi. Dış atışlarda Alex Scales ve Georgios Kalaitzis ile etkili olan Aris TT Bank bulduğu üçlüklerle farkı açtı (47-33). Fenerbahçe Ülker ise Willie Solomon ve İbrahim Kutluay’ın üçlükleri ile farkı kapattı (49-39). Yunanistan temsilcisi Michael Vilkinson ve Jeremiah Massey ile sayılar üretip skoru 53-41’e getirdi. Ancak savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, Damir Mrsic, İbrahim Kutluay ve Willie Solomon ile üst üste sayılar üretti ve son periyoda 55-51’lik skorla geride girdi.

Final periyoduna Michael Vilkinson’un turnikesi ile başlayan Aris TT Bank, Alex Scales’in basketi ile 33. dakikayı 59-51 önde geçti. İbrahim Kutluay’ın üçlüğü ile farkı 6 sayıya indiren Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan’ın turnikesi ile 35. dakikada skoru 60-56’ya getirdi. Jeremiah Massey’in sayılarına, Kaspars Kambala ile yanıt veren sarı lacivertliler, 37. dakikayı da 62-58’lik skorla geçti. Willie Solomon ile hücumlarda isabet bulamayan Fenerbahçe Ülker, top kayıpları yaptı. Aris TT Bank ise Mahmoud Abdul-Rauf ve Michael Vilkinson ile suskunluğunu bozdu ve son 1:30 dakikaya 66-58 önde girdi. Kalan sürede takımlar sayı üretemedi ve Aris TT Bank mücadeleden 66-58’lik skorla galip ayrıldı.

Eski dostun gazabı

Aris’te bir zamanlar Fenerbahçe forması da giyen eski NBA oyuncusu Mahmoud Abdıul-Rauf 11 sayı, 3 ribaund ve 3 top çalmayla 16 sayısının yanına 8 ribaund ekleyen Vilkonson ile beraber en etkili isim oldu. Fenerbahçe’de ise en etkili isimler 18 sayıyla oynayan İbrahim Kutluay ve 10 sayı-14 ribaundla Mirsad Türkcan oldu.

Örs: “Sezonun en kötü maçını oynadık”

Maç sonrasında Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs ve milli oyuncu İbrahim Kutluay düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İyi basketbol ortaya koyamadıklarını belirten Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Öncelikle Aris taraftarına centilmence takımlarını destekledikleri için teşekkür ediyorum. Özellikle hücum açısından sezonun en kötü maçını oynadık. Oyuncularım Beko Basketbol Ligi’ndeki iyi performansını bu maça yansıtamadı. Aris TT Bank takımı özellikle 2. periyotta çok iyi savunma yaptı. Biz ise gerek boyalı alanda gerekse dışarıdan basit atışları değerlendiremedik. En önemli faktör ise Aris’in ikinci şansları iyi değerlendirmesiydi. Aldığı hücum ribaundları ile 14 sayı bulmaları bizim maçı kaybetmemize neden oldu. Yenilgiye rağmen, Euroleague’de bir çok maç oynayacağız. Sadede deplasmanda 1 maç kaybettik" şeklinde konuştu.

Alexandreio Arena’daki atmosferin Aris TT Bank’ın motivasyonunu artırdığını belirten milli oyuncu İbrahim Kutluay ise “Euroleague’de iyi başlangıç yapmamız için bizim için önemliydi. Maç içerisinde sıkıntı yaşayarak hücum ve savunmada istediğimiz oyunu yansıtamadık. Kötü geçen ikinci periyot sonrasında Aris’i yakaladık. Ancak çok fazla sayıda hata yaptık. Aris’i ve muhteşem taraftarlarını kutluyorum. Umarım İstanbul’da iyi mücadele edip Aris maçını kazanırız. Alexandreio’daki muhteşem atmosferin takımlarının motivasyonu ve kazanmasında önemli rol oynadığını düşünüyorum” dedi.

İbrahim Kutluay sözlerini şu şekilde tamamladı: “Euroleague’de kolay maç yok. Daha iyi mücadele etmemiz gerekiyor.Herşey, maçın gidişatına neden olabilir. Aris savunmada bizden daha iyiydi. Daha az hata yaptılar ve kazandılar”


SALON : Alexandereio Arena

ARIS TT BANK (66): Mahmoud Abdul-Rauf 11 (3 rib, 3 tç), Sigalas (2 rib), Terrel Castle 4 (5 rib, 4 ast 3 tç), Michael Vilkinson 16 (8 rib, 2 tç), J Massey 8 (13 rib, 2 tç, 1 ast), Alex Scales 14 (5 rib, 2 tç), G. Kalaitzis 5 (4 rib), S. Iliadis, Kevin Flecher 2, I. Giannoulis 2 (4 rib), S. Seraphinas 4 (1 rib), S. Panteliadis (1 rib, 1 ast)

FENERBAHÇE ÜLKER (58): Ömer Onan 3 (2 rib, 4 tç), İbrahim Kutluay 18 (4 ast, 2 tç), Damir Mrsic 3 (3 rib, 4 tç), Mirsad Türkcan 10 (14 rib), Ira Clark 5 (7 rib), Oğuz Savaş (1 rib), Willie Solomon 7 (3 rib, 3 ast, 6 top kaybı), Kaspars Kambala 12 (5 rib, 1 ast), Rasim Başak

1.PERİYOT: 17-17 2.PERİYOT: 21-9 3.PERİYOT: 17-25 4.PERİYOT: 11-7