FB TW PIN NWS

IMF Türkiye'ye olumlu not verdi

2007-04-11
IMF’nin altı ayda bir yayınladığı Küresel Mali İstikrar Raporu’nda “Türkiye’deki politikanın kredibilitesi iyileşmesini sürdürdü” denildi.

IMF Küresel Mali İstikrar Raporu’nda pozitif küresel görünümün son yıllarda genelde yüksek seyreden hammadde fiyatlarının da katkısıyla yükselen piyasalar için destekleyici zemin sağladığı belirtildi. Bu ortamın ihracata dayalı büyümeye katkıda bulunduğu anlatılan raporda Türkiye’ye de değinildi. Raporda “Türkiye’deki politikanın kredibilitesi Merkez Bankası’nın Haziran ve Temmuz 2006’daki sert sıkı para politikası ve uygulanan politikanın kamuoyuna anlatılmasına yönelik iyileştirme çabalarının ardından iyileşmesini sürdürmüştür” denildi.

CARRY TRADE HEDEF BELİRLEDİ

Raporda düşük faizle para alıp yüksek getirili piyasalara menkul kıymet satın alarak girme anlamına gelen, Türkiye’de de geçtiğimiz günlerde mini dalgaya neden olan “carry trade” konusuna değinildi. Raporda, “Carry trade, tipik olarak hem ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve euro bölgesi gibi gelişimini tamamlamış piyasalarda hem de Brezilya, Macaristan, Güney Afrika, Türkiye ve bazı Asya ekonomileri dahil yükselen piyasalarda yüksek kazanç getiren varlıkları hedeflemiş bulunmaktadır” denildi.