FB TW PIN NWS

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 90. yaşı başkentte düzenlenen ihtişamlı törenlerle kutlandı.

2016-06-11
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 90. yaşı başkentte düzenlenen ihtişamlı törenlerle kutlandı.
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 90. yaşı 11 Haziran 2016 tarihinde başkentte düzenlenen ihtişamlı törenlerle kutlandı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 90. Yaşı için Londra'da düzenlenen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

İngiltere'de 250 yıllık gelenek gereği kraliçe doğum gününü iki kez kutluyor. Kraliçenin asıl doğum günü 21 Nisan'da. Ancak hava genellikle kutlamalar için daha elverişli olduğundan resmi kutlamalar haziran ayında “Trooping the Colour” geçidinin düzenlendiği cumartesi günü yapılıyor.

Kraliyet ailesi yaklaşık bin 500 askerin katıldığı geleneksel "Trooping the Colour" geçidini Buckingham Sarayı'nın balkonundan izledi.
"Trooping the Colour" geçidi 1748 yılından beri düzenleniyor. Geçit, savaş hazırlığı sırasında savaş meydanında kime ait olduğunu bilmeleri için askerlerin üzerinde armaların bulunduğu tüm bayraklarla tek tek geçit yaparak bunları tanıtmaları geleneğinden geliyor.

Kutlamalar yarın Buckinghom Sarayı'nın yakınlarında düzenlenecek “Patron's Lunch” sokak partisiyle devam edecek. Partiye yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere'de en uzun süre yaşayan hükümdar unvanına sahip. Birleşik Krallık'ta tahtta 63 yıldır oturan ve ülkenin tahttaki en uzun süreli monarkı olan Kraliçe 2'nci Elizabeth ve 68 yıldır evli olduğu eşi Prens Philip'in dört çocukları bulunuyor.

Kraliçe 2'nci Elizabeth 63 yıllık görev süresi boyunca, 12 İngiltere Başbakanı, yedi Anglikan Kilisesi Başpiskoposu ve yedi Papa gördü. Kraliçe, tahtta bulunduğu süre boyunca 117 ülkeyi ziyaret ederken, 1971 ve 2008 yıllarında Türkiye'ye resmi ziyaretler gerçekleştirdi.