FB TW PIN NWS

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi

2017-09-28
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi.

Kadir Topbaş’ın 22 Eylül 2017 günü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’ndan istifa etmesinden ardından 28 Eylül 2017 tarihinde yapılan seçimde CHP tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi için gösterdiği aday Ekrem İmamoğlu oldu. Ak Partinin adayı ise Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

İlk turda Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 126 oy almıştı. İkinci turda ise sonuç 178'e 128 oldu. Mevlüt Uysal, üçüncü turda 179 oyla başkan seçildi. Uysal, sonuçların ardından yaptığı ilk açıklamada 'İstanbul adına ve ülkemiz adına hayırlı olsun diyorum' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ilk iki turunda, adaylardan biri, meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı. Bu sonuçla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mevlüt Uysal oldu.

Mevlüt Uysal yaptığı ilk konuşmada, “Meclis üyelerimiz 3 tur burada kaldılar. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu seçimde şahsımı büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Dünya şehri olan İstanbul adına bölgemiz adına hayırlı olsun diyorum. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olur. Genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında burada başkanlığa başladı belediyecilikte bir çığır açtı. Burada şu anda İstanbul’da dünyadan gelenler diğer ülkelerden gelenler güzel bir İstanbul’da bahsediyorsa onun eseri diyorum kendisine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum” dedi.