FB TW PIN NWS

Kamer Genç vefat etti

2016-01-22
Kamer Genç vefat etti
Kamer Genç vefat etti

Türk siyasetinin renkli simalarından CHP eski milletvekili Kamer Genç Pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süredir tedavi gördüğü Florance Nightingale Hastanesi'nde 22 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ( 22 Ocak 2016) öğle saatlerinde bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Kamer Genç'i Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra "Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor" demişti.

Kamer Genç'in vefatını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, twitter hesabından duyurdu. Ağbaba, "Laik Cumhuriyetin yılmaz ve korkusuz savunucusu değerli büyüğümüz Kamer Genç'i kaybettik. Başımız sağolsun" diye yazdı.

76 yaşında hayata gözlerini yuman Kamer Genç Türkiye siyasetinde renkli kişiliği ve siyasi tartışmalarıyla tanınıyordu.

7 Haziran 2015 seçimlerinde hastalığı dolayısı ile milletvekili adayı gösterilmeyen Kamer Genç, tedavisi için ABD'ye gitti. 28 Ekim 2015 tarihinde Pankreas kanseri teşhisiyle bir süredir ABD'de tedavi gören Kamer Genç, Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçakla New York'tan İstanbul'a getirildi. Kamer Genç'in tedavisine İstanbul'da Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde devam edildi.

Kamer Genç Pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süredir tedavi gördüğü hastanede 22 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

Öte yandan geçtiğimiz gün Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, uzun süredir hastanede tedavi gören Kamer Genç'in "Bana bir şey olursa, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gömün" vasiyetinde bulunduğunu açıklamıştı.