FB TW PIN NWS

Kemal Unakıtan Vefat Etti

2016-10-12
Kemal Unakıtan Vefat Etti
Kemal Unakıtan Vefat Etti.

Eski Maliye bakanı Kemal Unakıtan, bir süredir vücudundaki ödemler nedeniyle Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavi görmekte iken 12 Ekim 2016 tarihinde 70 yaşında öldü.

Kemal Unakıtan'ın 2005 yılında besin zehirlenmesi yaşayıp vücudunun susuz kalması sonucu böbrekleri iflas etmişti. Unakıtan, kök hücre operasyonundan istediği sonucu alamamış, 30 yıllık arkadaşı ve dünürü Ali Rıza Üstün'ün kendisine bir böbreğini vermesi üzerine yeni bir operasyon daha geçirmişti. Kemal Unakıtan, son yıllarda kalbi ve böbreğiyle ilgili sağlık sorunları yaşadı. 2009 yılında ABD'de by-pass operasyonu geçirdi. Unakıtan, İsrail'in başşehri Tel Aviv'deki bir merkezde kök hücre nakli yaptırdı. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde böbrek nakli oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Unakıtan'ın AK Parti davasının yılmaz bir neferi olduğunu belirterek, "Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verilecektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Unakıtan'ın ilk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferi olduğunu belirterek, "Bu sabah saatlerinde yol arkadaşımız Kemal Unakıtan Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendik. İlk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferiydi. Ülkemize, milletimize, partimize çok büyük hizmetleri oldu. Kamu maliyesinde dönüşümün en önemli neferiydi, bugün geldiğimiz noktada Kemal Abi’nin büyük emeği vardı. Allah mekanını cennet eylesin. Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verilecektir" diye konuştu.