FB TW PIN NWS

MGK'da Kuzey Irak görüşüldü

2007-04-11
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen MGK toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.


Toplantıda, Türkiye'nin güvenlik ve asayişini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirilmesi yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bu bağlamda güvenlik güçlerinin icre etmekte olduğu operasyonların büyük bir kararlılıkla devam edeceği ve terör örgütünün terörle amaçlarına ulaşma şanslarının ve başarı umutlarının olmadığının çok iyi bilinmesi gerektiği ifade edilerek, yürütülen mücadelenin etkinlikle sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelenmiş, ayrıca Hizbullah terör örgütünün faaliyetleri ve buna karşı alınan önlemler gözden geçirilmiştir.


Irak'taki gelişmeler ve bu konuda izleyebileceğimiz politakalar değerlendirilmiş ve Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunmasıyla, sınırlarının güvence altına alınmasının, Irak'ın uluslararası hükmi şahsiyetinin korunmasının önemini vurgulanmıştır. Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidine karşı Irak tarafının alması gereken önlemlere ilişkin olarak Irak hükümetine verilen nota ve bundan sonra takip edilecek siyasi, ekonomik ve diğer yaklaşımlar üzerinde durulmuştur" denildi.