FB TW PIN NWS

Milli Takım yeniden en iyi 20 arasına girdi

2007-04-18
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Nisan ayı dünya sıralamasını açıkladı.


FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aldığı başarılı sonuçlarla futbol kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken (A) Milli Futbol Takımı, bu ayki sıralamada 10 basamak birden yükselerek, yeniden dünyanın en iyi 20 takımı arasına girmeyi başardı.


FIFA'nın mart ayı değerlendirmesinde 815 puanla 27. sırada bulunan Türkiye, bu ay yaptığı Yunanistan maçından 4-1, Norveç karşılaşmasından da 2-2'lik skorlarla ayrılmasının ardından 77 puan toplayarak 17. sıraya yükseldi. 2002 Dünya Kupası'nın ardından bir türlü istediği performansı ortaya koyamayan ve dünya klasmanında 27'inciliğe kadar gerileyen ay-yıldızlılar, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alarak grup liderliğini sürdürmesi üzerine FIFA klasmanında 892 puana yükseldi ve uzun bir aranın ardından yeniden ilk 20 arasına girdi.


Dünya üzerindeki 200'den fazla ülke milli takımının değerlendirildiği klasmanda son dünya şampiyonu İtalya, 1 ay aradan sonra yeniden liderliğe yükselmeyi başardı. Klasmanda 12 puan toplayarak puanını 1604'e çıkaran İtalya'yı, geçen ay tarihinde ilk kez listenin en başına oturan Arjantin takip etti.


4,5 yıl aradan sonra ilk kez şubat ayında birincilik koltuğunu İtalya'ya devreden Brezilya, bu ay da puan olarak düşüşünü sürdürmesine karşın 3. sıradaki yerini korudu.