FB TW PIN NWS

Nuh Gönültaş yazdı: Kaçmadım!

2014-12-16
Nuh Gönültaş yazdı: Kaçmadım!

İSTANBUL ZAMAN
16 Aralık 2014, Salı 11:29
Medyaya darbe operasyonu kapsamında adı gözaltına alınacaklar listesinde yer alan Bugün Gazetesi yazarlarından Nuh Gönültaş, yurt dışına kaçtığı yönündeki iddialarına köşe yazısında cevap verdi.

Adaletten kaçılmayacağına vurgu yapan Gönültaş, yurt dışına soruşturma başlamadan çıktığını belirtti. Gönültaş, programın ardından Türkiye'ye döneceğini ve savcıların sorularına cevap vereceğini kaydetti.

14 Aralık'ta başlayan medyaya algı operasyonunda gözaltına alınacak isimler arasında olanlardan biri de Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'tı. Yurt dışında bir program için bulunan Gönültaş hakkında sosyal medya hesapları üzerinden başlatılan linç kampanyasında soruşturmadan kaçtığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı konuşmada Gönültaş'ı ima ederek kaçtığını söylemişti. Nuh Gönültaş ise bugünkü köşe yazısında hem iddialara cevap verdi hem de soruşturmada niye gözaltına alınmak istediğini açıkladı.

İşte Gönültaş'ın o köşe yazısı:

Neyle suçlanıyorum?

Kaçtı diye bana küfür eden troller ise yazdığınız küfürlü tweetleri sakın silmeyin, hepinizle teker teker adil bir şekilde hesaplaşacağız. Bana yöneltilen suçlamaya bakıldığında kaçmam için hiçbir sebep olmadığını anlamayanların anlamasını da sağlayacağım. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Davanın özü avcı-tavşan hikayesi gibi. Hani şu bir avcı bir tavşan vurmuş, biri tutmuş, biri kesmiş, biri pişirmiş, biri yemiş, biri de hani bana hani bana demiş ya…

Hikaye bu:

- Tahşiyeciler diye bir grup varmış. Bunlar Fethullah Gülen'i eleştiriyormuş.

- Gülen, bu konuda sert bir konuşma yapmış!

- Senaristler bu konuda bir dizi senaryosu yazmış!

- Yönetmen senaryoyu dizi film haline getirmiş!

- Televizyon bu diziyi yayınlamış!

- Köşe yazarları köşelerinde bu dizi hakkında yazı yazmış!

- Polis de Tahşiyeciler'e operasyon yapmış.

– Tahşiyeciler aylarca hapis yatmış.

- Hapisten çıktıktan sonra polisin kendilerine kumpas kurduğu iddiasıyla şikayetçi olmuşlar.

Bu operasyon bu şikayet üzerine yapılan bir operasyon. Yani operasyonu yapan polisler “operasyon yapabilmek için delil üretmekten” gözaltına alınıyor. Buna da Yeni Türkiye hukuku deniliyor!

- Gülen 6 Nisan 2009'da konuşmuş.

- Bendeniz 20 gün sonra STV'de yayınlanan dizi hakkında bir yazı yazmışım.

- Polis 22 Ocak 2010'da Tahşiyeciler'e operasyon yapmış.

Yayın ile operasyon arasında geçen süre 8 ay. Şimdi… İddiaya göre bendenizin bu işteki dahli ne? Benim sütunumda içinde bir Tahşiyeciler geçen tek yazı 26 Nisan 2009'da yayınlandı. Aslında o yazı denilen şey STV'de yayınlanan “Tek Türkiye” dizisi içindeki “Karanlık Kurul” konuşmalarının aynen yayınlanmasıydı. Sadece içinde Tahşiyeciler geçen bölüm değil, ondan önce de sonra da Tek Türkiye dizisi içinde geçen Karanlık Kurul konuşmalarını pazar günleri sütunuma almışım.

Bugün Gazetesi'nin arşivleri açık. Mesela;

- 29 Kasım 2008 “Karanlık Savaşçıların son toplantısı…”

-7 Haziran 2009 “2011 Projesi bizim için son çare.”

-21 Haziran 2009 “Millete ihanet belgesi deşifre oldu” başlıklı yazılar da ‘Karanlık Kurul” konuşmalarının deşifre halidir, başka bir şey değil.

Olay budur ve operasyona maruz kalanlar bu duruma “kumpas” diyor ve bizi de suçluyor.

Polisin yaptığı, hakimin, savcının suçlayıp cezalandırdığı, valinin, emniyet müdürünün operasyonun başarısı hakkında açıklama yaptığı bir operasyondaki varsa eğer yanlışlık, hata, kasıt, kumpas için niye ben de suçlanırım anlamlandıramıyorum. Durum budur.

Not:

Adaletten değil adaletsizlikten kaçılır. Ülkemde adalet konusunun ne kadar sorunlu olduğunu bilmeyen yoktur. Yine de hiçbir yere kaçmadım. Soruşturma başlamadan belirlediğim programımı tamamlayıp savcıların sorularını cevaplamak için döneceğim. Kaçtı diye bana küfür eden troller ise yazdığınız küfürlü tweetleri sakın silmeyin, hepinizle teker teker adil bir şekilde hesaplaşacağız. Bana yöneltilen suçlamaya bakıldığında kaçmam için hiçbir sebep olmadığını anlamayanların anlamasını da sağlayacağım. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.