FB TW PIN NWS

Orhan Pamuk Belçika gezisini de iptal etti

2007-02-01
2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk, Almanya ziyaretinin ardından Belçika'ya yapacağı geziyi de iptal etti. Pamuk gezisini son anda iptal ederken, iptal gerekçesi açıklanmadı.

Pamuk'un bugün Brüksel'deki Katolik Üniversitesi'nde kendisine fahri doktora unvanını almak için düzenlenecek törene katılması bekleniyordu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Pamuk'un son anda ziyaretini iptal ettiği ve iptal gerekçesinin kendilerine bildirilmediği belirtildi.

Orhan Pamuk, Almanya'daki programını da iptal etmişti. Alman basını, iptale gerekçe olarak Pamuk'a yönelik tehditleri göstermişti.

Orhan Pamuk, 4-8 Şubat günleri arasında, Berlin, Köln, Hamburg, Stuttgart ve Münih'te okuma akşamlarına katılacaktı.

Tehdit edilmişti

Bu arada Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerinden olduğu belirtilen Yasin Hayal, Beşiktaş'taki İstanbul adliyesine getirilirken, yazar Orhan Pamuk hakkında ''Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı'' şeklinde bağırmıştı.

Bu sözler üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Yasin Hayal hakkında inceleme başlattı. 'Tehdit' suçu yönünden başlatılan incelemenin, daha sonra soruşturmaya dönüştürülebileceği belirtildi.

Bu arada Hrant Dink suikastının ardından gündeme gelen ''korunma'' konusunda ilk adım atıldı ve Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'a koruma verildi.