FB TW PIN NWS

Orhan Pamuk'un Almanya gezisi iptal

2007-01-31
2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk, Almanya’daki edebiyatseverlerle buluşamayacak. Merkezi Münih’te bulunan Hanse Verlag Yayınevi, Orhan Pamuk’un Almanya programının iptal edildiğini açıkladı.

Hanse Verlag Yayınevi Basın Sözcüsü Christina Knecht, yaptığı açıklamada, Orhan Pamuk’un birlikte çalıştığı ve merkezi İngiltere’de bulunan Wylie Yayınevi’nden, iptal konusunda e-posta aldıklarını belirterek “E-postada Orhan Pamuk’un Almanya’nın bütün kentlerinde gerçekleştireceği edebiyat gecelerinin iptal edildiği belirtiliyor. Ancak iptalin nedeni konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. Şu anda Londra ve İstanbul’la görüşme aşamasındayız” diye konuştu.

Hamburg’daki organizasyonun öncülerinden Hamburger Volkshochschule Direktörü Dr. Hannelore Bastian ise Orhan Pamuk’un Hamburg’a gelmemesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Programın iptal nedeni ile ilgili olarak detaylı bir bilgiye sahip değilim, ancak hayal kırıklığına uğradım. Programın iptali, bütün edebiyatseverler için de üzüntü verici” dedi.

Pamuk, Berlin Hür Üniversitesi’nin davetlisi olarak 4 Şubat’ta Berlin’de, Literaturhaus Köln’ün davetlisi olarak 5 Şubat’ta Köln’de, Literaturhaus Hamburg’un davetlisi olarak 6 Şubat’ta Hamburg’da, Literaturhaus Stuttgart’ın davetlisi olarak 7 Şubat’ta Stuttgart’ta ve Süddeutsche Zeitung ile Literaturhaus München’in davetlisi olarak 8 Şubat’ta Münih’te düzenlenecek “okuma akşamlarına” katılacaktı.

Pamuk ayrıca “İstanbul: Hatıralar ve Şehir” adlı kitabını okuyucularına imzalayacaktı.