FB TW PIN NWS

Seyrantepe 49 yıllığına Galatasaray'ın

2007-04-22
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile bir protokol imzaladı.


GSGM'nin Kızılay binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, GSGM Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Galatasaraylı yöneticiler katıldı.


Şahin, yaptığı konuşmada bu protokol gereği Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun kullanım hakkının 49 yıllığına Galatasaray'a verildiğini belirterek, ''Bu sözleşmenin hemen akabinde de GSGM, Toplu Konut İdaresi ile Ali Sami Yen Stadı'nın yerine konut yapılmasına ilişkin bir protokol imzalayacak. GSGM ile Galatasaray arasında Türk futbolu için böylesine hayırlı bir sözleşmenin imza töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duydum'' dedi.


Canaydın ise Türk sporu ve Galatasaray camiası için çok önemli bir anlaşmayı imzaladıklarını dile getirerek, ''Türk sporu için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mayıs sonu itibariyle ihalesini bitireceğimiz ve 24 ay sonra da tamamlanması planlanan stadın günümüz teknolojileriyle 18-20 ay arasında bir sürede biteceğini tahmin ediyorum. Bu stat, Türk sporuna hizmet edecek bir stat olacaktır'' diye konuştu.