FB TW PIN NWS

Sezer: ''Cumhuriyetimizi korumak temel sorumluluğumuz''

2007-03-17
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk halkının Çanakkale’de gösterdiği üstün başarının ulus olma bilincinin tohumlarını attığını bildirdi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Sezer, Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşlarının, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Ulusu’nun yazgısını ve tarihin akışını değiştirdiğine dikkat çekti.

“Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale’de gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır” diyen Sezer, “Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale’de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır” diye konuştu.

Sezer, Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi yönünden en önemli sonuçlarından birisinin de, dünyanın genç komutan Mustafa Kemal’i tanımış olması olduğunu belirtti. Atatürk’ün Çanakkale’deki başarılarını gören Türk Ulusunun, Kurtuluş Savaşı sırasında O’nun çevresinde birleştiğini anlatan Sezer, şöyle dedi:

“Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin Ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur.”