FB TW PIN NWS

Sezer: ''Tekil devlet yapımıza saldıranlar, tarihin kara sayfalarında kaybolacak''

2007-03-18
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in kamuoyunda tartışma yaratan, Türkiye’nin 8 ayrı bölgeye ayrılması yönündeki sözlerine göndermede bulunarak, “Tekil devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Şehitler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Bağımsız yaşama hakkını onuruyla elde eden Türk Ulusu, tarihin her döneminde yurt topraklarına sahip çıkmış, bu uğurda canını vermekten çekinmemiştir” dedi.

“Türk Ulusu şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır” diyen Sezer, “Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır” diye konuştu. Sezer, mesajında şunları kaydetti:
“Ulusal bütünlüğümüze zarar verecek söylem ve eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Tekil devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Türk Ulusu, şehitlerine verdiği şeref sözünün her zaman arkasında durarak tüm güçlüklerin üstesinden gelecektir. Atalarımızın emaneti olan yurt topraklarını sonsuza değin koruyacak, çağdaşlaşma çabalarını sürdürecek, laik ve demokratik Cumhuriyet'i yeni eserlerle daha da yücelterek, geleceğe taşıyacağız. Bu, gururumuz ve kıvanç kaynağımız şehitlerimize borcumuzu ödeyebilmenin tek yoludur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı Ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz.
En değerli varlıklarımız şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyor, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.”