FB TW PIN NWS

Tweet atmaktan ifade verecekler

2015-05-28
Tweet atmaktan ifade verecekler
Savcılık, Nazlı Ilıcak, Ceyda Karan, Banu Güven, Pelin Batu, Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Asım Yıldırım, Ferhat Tunç, Önder Aytaç, Barış Atay ve Emre Uslu'ya çağrı kağıdı yolladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, savcı Kiraz’ın şehit edildiği saldırıya ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan hem resen hem de şikâyet dilekçeleri üzerine soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında gazeteciler Mirgün Cabas, Banu Güven, Ceyda Karan, asım yıldırım, Emre Uslu, Önder Aytaç, oyuncular Barış Atay, Pelin Batu, şarkıcı Ferhat Tunç ile akademisyen Koray Çalışkan “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Soruşturma kapsamında, gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi. Ilıcak’ın ifadesinde hakkındaki iddiaları kabul etmediği belirtildi.

Cabas, bu gelişmelerin ardından "Dünkü tweetimle üzdüklerimden, başta şehit savcı Selim Kiraz'ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim. Hiçbir davanın terörü mazur gösteremeyeceğini hayatım boyunca savundum. Hem kendimi hem de çalıştığım kanalı ve grubu hedef alan bir linç kampayasına izin verdiğim için de kendime kızgınım" açıklamasında bulundu.

Mirgün Cabas, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırganlar tarafından rehin alındığı gün "Bu eylem nasıl biterse bitsin, çıkarılacak tek ders var; çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın" sözlerini twitter hesabından paylaşmıştı. Bu sözler, kamuoyunda bazı kesimlerin tepkisini çekti.