FB TW PIN NWS
BioRank 2674

Güneş Yakartepe

Doğum tarihi : 26.Şubat.1997
Güneş Yakartepe kaç yaşında : 27
Kilo & Boy :
Burcu : Balık
Meslek : Piyanist, Besteci
Güneş Yakartepe doğum yeri : Bakırköy, İstanbul

Güneş Yakartepe Biyografisi

Güneş Yakartepe, 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Müziğe 9 yaşında başladı. Hobi amaçlı çok sayıda enstrüman çaldı. 8. sınıfa kadar İncirli Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu’nda sürdürdü. Absolut kulak'a sahip olduğunu gitar öğretmeni keşfetti. 8. sınıfta piyano ve klarnet seviye sınavını başararak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tam zamanlı piyano, yarı zamanlı klarnet eğitimine başladı. Yard. Doç. Perim HAMİDOĞLU ve Prof. Burcu AKTAŞ URGUN ile çalıştı. Prof. Tamara PODDUBNAYA, Doç. Dr. Ferid ADIGÜZELZADE, Philippe RASKİN'in …. masterclasslarına katıldı. Liseyi MSGSÜ Devlet Konservatuvarı klasik piyano bölümünde tamamladı ve lisans sınavını başararak devam hakkı kazandı.
Ancak, Türk makamlarını öğrenmek ve bestecilik alanında kendini geliştirmek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü’nü tercih etti. Lisans eğitimi boyunca; Makam Teorisi ve Türk Müziği Literatürü’nde Öğr. Gör. A. Feridun ÖNEY, Armoni, Kontrpuan ve Türk Müziğinde Polifoni’de Dr. Öğr. Gör. Nail YAVUZOĞLU, Bestecilik ve Koro Şefliğinde Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan BALCI, Müzik Teorisi ve Bestecilik’te Yard. Doç. Eray ALTINBÜKEN, Beste Çözümleme ve Orkestrasyon’da Araş. Gör. Ayhan GUNCA, Türk Makam Müziği ve Prozodi’de Öğr. Gör. Neşe Yeşim ALTINEL ÇOBAN ile çalıştı.

Lisans döneminde piyano çalışmalarını Öğr. Gör. Mehru ENSARİ, Doç. Kandemir BASMACIOĞLU ve Prof. Devlet Devrim ÖZTAŞ ile sürdürdü. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Bestecilik Bölümünden 2020 yılında mezun oldu. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Merkezi “Müzik Teorisi ve Kompozisyon” yüksek lisans öğrencisidir.

MSGSÜ Oditoryumu, Yunus Emre Kültür Merkezi, Fulya Sanat Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kadıköy Yeldeğirmeni, Turing Tesisleri, İTÜ Bised Konser Salonu, Dolmabahçe Saray Kolleksiyonları Müzesi, A.Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde, vb… piyano konserleri yanında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanatçısı olarak da İBB Kültür Etkinlikleri kapsamında konserler gerçekleştirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarında iki dönem Asistan Öğrenci olarak İstanbul Teknik Üniversitesi TMDK Çok Sesli Korosu korrepetitörlüğü yaptı.

Başarılar:
• 2013 yılında konservatuvar solistlik seçme sınavını birincilikle kazanarak MSGSÜ Genç Orkestra eşliğinde Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi ve Yunus Emre Kültür Merkezinde konçerto çaldı.
• 2014 yılında Pera Uluslararası Piyano Yarışması’nda “En İyi Türk Bestecisi Yorumcusu” ödülünü kazandı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı “Yarı Zamanlı Klarinet Eğitimi” (altı seviye) programını tamamlayarak Sertifika aldı.
• Kanun, Kemençe, Ney, Piyano ve Soprano için yazdığı “Desem ki” bestesi Mayıs 2019’da Yunanistan Selanik Devlet Konservatuvarı Müzik Festivali’nde (SKG Bridges Festival) seslendirildi.

https://gunesyakartepe.com

Kaynak:Biyografi.info

Güneş Yakartepe videoları

Tüm Güneş Yakartepe videoları

Güneş Yakartepe için yapılan aramalar

Güneş Yakartepe, Güneş Yakartepe biyografi, Güneş Yakartepe hayatı, Güneş Yakartepe özgeçmişi, Güneş Yakartepe hakkında, Güneş Yakartepe doğum yeri, Güneş Yakartepe fotoğraf, Güneş Yakartepe video, Güneş Yakartepe resim, Güneş Yakartepe kimdir?, Güneş Yakartepe kaç yaşında?, Güneş Yakartepe nereli, Güneş Yakartepe memleketi