FB TW PIN NWS
BioRank 4257

Wilco van Herpen

Doğum tarihi : 24.Ağustos.1963
Wilco van Herpen kaç yaşında : 61
Kilo & Boy :
Burcu : Başak
Wilco van Herpen doğum yeri : Amsterdam, Hollanda

Wilco van Herpen Biyografisi

Türkiye Wilco van Herpen’i yerli belgesel kanalı İz TV’de yaptığı “Wilco’nun Karavanı” adlı program sayesinde tanıdı.

Wilco van Herpen, 24 Ağustos 1963 tarihinde Hollanda, Amsterdam’da doğmuştur. Babası da aşçı olan Wilco van Herpen, baba mesleğini bir otelde yaparken Türk arkadaşı ile 1988 yılında Türkiye'ye geldi. Hollanda'ya döndükten sonra 1988 yılında başladığı Fotoğrafçılıkla ilgili bir okulda 3 yıl eğitim gördü. Bir yandan da düğün fotoğraçısı olarak çalışmaya başladı. Bununla yetinmeyen Wilco van Herpen, Güney Afrika, Namibia ve Lesotho gibi ülkeleri 1 yıl boyunca gezdikten sonra 1993 yılında tekrar Hollanda'ya dönerek Hollandalı basın organları için serbest foto muhabirliği yapmaya başladı.

1995 yılından itibaren her yıl birkaç tefa İstanbul’a geldi, Gazi Mahallesi olaylarını, 1 Mayıs protestolarını, Metin Göktepe’nin cenazesini çekti.

5 Ocak 1999 tarihinde Türkiye'ye gelerek İstanbul'da yaşamaya başladı. 2000 yılında TRT'de "Kaçış Planı" adında bir program yaptı. Programın sunuculuğunu üstlenerek, TRT 1, TRT 2 ve TRT INT kanallarında yayınlanan bu program aracılığıyla tüm Türkiye’yi dolaştı ve izleyicilerine Türkiye’de gezilecek yerler konusunda tavsiyelerde bulundu.

2003 yılında, TV8’de “Wilco’nun Gözü” adlı programı hazırlamaya başladı. Bu program da yayınladığı “ Avrasya Maratonu ” konulu haber ile ödül kazandı. 2004 yılında İstanbul’da kendi kurduğu bir restoranın aşçılığını yaptı.

Daha sonra da İstanbul'da yaşarken Hollanda devlet televizyonunun Türkiye temsilcisi görevini yaparken Beyoğlu'ndaki birkaç restoranda şef olarak da çalıştı.

5 dil konuşan Wilco Van Herpen, Wilco van Herpen, 2006 yılından itibaren İz TV'de “Wilco'nun Karavanı” adlı gezi programını hazırlayıp sundu. 2009 yılında TRT Avaz'da "Yabancı Değil" isimli programı da sundu. 2011 yılında NTV'de "Wilco'nun Seçimi" isimli programı da sundu. 2011 itibaren yine İZ tv'de "Wilco'yla Yaşasın Yemek" ve "2 Göz, 1 Şehir" isimli programlar sundu.

2008 yılında ING Bank'ın bir reklam filminde rol aldı.

Wilco van Herpen, 2002 yılında İstanbul Film Festivali'nde tanıştığı soprano Gonca Gürses ile 2007 yılında evlendi. Şira (d.2008) adında bir kız çocukları vardır.

2016 yılından itibaren Wilco van Herpen, Danilo Zanna ile beraber "Avrupa'dan Anadolu'ya" adlı televizyon programında Türkiye’nin dört bir yanını ziyaret edecek.



Kaynak:Biyografi.info

Wilco van Herpen videoları

Tüm Wilco van Herpen videoları

Wilco van Herpen için yapılan aramalar

Wilco van Herpen, Wilco van Herpen biyografi, Wilco van Herpen hayatı, Wilco van Herpen özgeçmişi, Wilco van Herpen hakkında, Wilco van Herpen doğum yeri, Wilco van Herpen fotoğraf, Wilco van Herpen video, Wilco van Herpen resim, Wilco van Herpen kimdir?, Wilco van Herpen kaç yaşında?, Wilco van Herpen nereli, Wilco van Herpen memleketi