FB TW PIN NWS

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle kendisini karantinaya aldı.

2020-03-23
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle kendisini karantinaya aldı.
Almanya, Şansölyesi Angela Merkel, yeni tip koronavirüs, pandemisi nedeniyle kendisini karantinaya aldı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Şansölye, Angela Merkel'e cuma günü koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını, bir saat önce basın toplantısı düzenleyen Angela Merkel'in, toplantının ardından doktorun koronavirüs testinin pozitif çıktığından haberdar olduğunu belirtti.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bunun üzerine Angela Merkel'in evinde karantina kararı aldığını ifade etti.

Angela Merkel'in karantina günlerinde evinden çalışacağını bildiren Sözcü Steffen Seibert, Başbakanın yakın zamanda koronavirüs testi yaptıracağını vurguladı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel bugünkü basın toplantısında ülke çapında koronavirüsün yayılmasına karşı sosyal temasın en az 2 hafta süreyle daha da kısıtlanması gerektiğini açıklamış, aileler ve birlikte yaşayanlar hariç, 2 kişiden fazlasının bir araya gelmesinin yasaklandığını duyurmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs salgınının İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ülkenin en büyük zorluğu olduğunu söyledi.

Merkel, ülkeye nadir görülen doğrudan bir adreste Almanları virüsü ciddiye almaya çağırdı ve her vatandaşın yayılmasını önlemede rol alması gerektiğini söyledi.


"Bunun ciddi olduğunu söyleyeyim. Ciddiye alın. Alman birleşmesinden bu yana. Hayır, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, ülkemiz için ortaklaşa, dayanışma eylemimize bu kadar bağımlı bir meydan okuma olmadı." Dedi.

Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, Almanya Çarşamba akşamı itibariyle dünyadaki en yüksek beşinci sayı olan 11.973 onaylı virüs vakasına sahipti. Üniversite, ülkenin talihsizliği, virüs olan tüm insanlar arasında 28 kişinin öldüğünü söyledi.

Merkel, Almanya'nın dünyadaki en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olmasına rağmen, kısa sürede hastaların dalgalanmasıyla boğulacağını söyledi.

Endişe zamanlarında bir araya gelmek istemesine rağmen, doğal içgüdüye rağmen 83 milyon ülkedeki herkesi evde kalmaya ve dışarı çıkmaları gereken zamanlarda sosyal mesafeyi uygulamaya çağırdı.

“Size itiraz ediyorum: Lütfen önümüzdeki günler için geçerli olacak kurallara uyun” dedi.

“Bir hükümet olarak neyin düzeltilmesi gerektiğini, ama yine de neyin yapılması gerektiğini sürekli kontrol edeceğiz.”