FB TW PIN NWS

Bugün (16 Eylül2019) Beşinci 3'lü Suriye Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla Ankara'da düzenlendi.

2019-09-16
Bugün (16 Eylül2019) Beşinci 3'lü Suriye Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla Ankara'da düzenlendi.
Bugün (16 Eylül 2019) Beşinci 3'lü Suriye Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla Ankara'da düzenlendi.

İletişim Başkanlığından Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirilmişti.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen kritik Suriye Zirvesi'nde İdlib’deki son gelişmeler, mülteci meselesi ve güvenli bölge ile Suriye'de son dönemde yaşananlar masaya yatırılacak.
Toplantı için Türkiye'ye ilk gelen Lider, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani oldu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, dün saat 20.40'ta Esenboğa Havalimanı'na indi. Esenboğa Havalimanında yetkililer tarafından karşılanan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün saat 11.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 13.40'ta Esenboğa Havalimanı'na indi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çankaya Köşkü'ne gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Ruhani'yi karşıladı. İki lider, baş başa görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme bittikten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağı Ankara'ya indi. Daha sonra Çankaya Köşkü'ne geçen Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

İkili görüşmelerin ardından üç lider 15.30'da zirve toplantısını gerçekleştirdi. Zirvenin ardından liderler basının karşısına çıkacak.