FB TW PIN NWS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü: İki lider 13 Kasım'da bir araya geliyor

2019-11-07
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü: İki lider 13 Kasım'da bir araya geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü: İki lider 13 Kasım'da bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington DC'ye yapacağı ziyaret teyit edildi. Daha sonra peş peşe iki liderden görüşmeyle ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında 6 Kasım 2019 akşamı bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı. İki liderin, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine 13 Kasım Salı günü Washington DC'da görüşeceklerini yeniden teyit ettikleri bildirildi.


ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Trump, 13 Kasım'ı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısı sonrası ABD ziyaretiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gitmeden önce kendileriyle telefon görüşmesi yapacağız. O telefon görüşmesine göre nihai kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Görüşmede S-400 çalışma grubu oluşturulması konusu ele alındı.
Görüşmede ayrıca terörle mücade konusunda işbirliğini sürmesi konusunda mutabık kalındığı öğrenildi. Görüşmede, ikili ve bölgesel meseleler ele alındı, 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edildi. Erdoğan-Trump görüşmesinde, Suriye'deki gelişmeler ele alındı.


CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

İkili ve bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edilmiş; atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

İki lider, Suriye’de yaşanan güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunarak, terörle mücadele konusunda yakın işbirliğinin sürdürülmesi hususunda mutabık kalmışlardır.



Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Federasyonu’ndan S-400 savunma sisteminin tedariki konusunda bir çalışma grubu kurulması teklifini gündeme getirmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, görüşme vesilesiyle San Diego şehrinde yaşanan silahlı saldırıyı kınayarak, muhatabının nezdinde ABD halkına başsağlığı dileklerini sunmuştur.''


Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İki liderin görüşmesinde S-400 savunma sistemi ile beraber iki ülke araısndaki ticaret ve Suriye konusu konuştu" ifadeleri kullanıldı.