FB TW PIN NWS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani nin davetiyle 2022 FIFA Dünya Kupasının açılışına katılmak üzere Katar a gitti.

2022-11-20
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani nin davetiyle 2022 FIFA Dünya Kupasının açılışına katılmak üzere Katar a gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin davetiyle 2022 FIFA Dünya Kupasının açılışına katılmak üzere Katar a gitti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani davetiyle 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak üzere başkent Doha'ya gitti.

Ziyarette dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Erdoğan daha önce 'Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile Katar'da el sıkıştı. Bu tokalaşma iki ülke arasında 9 yıl sonra en üst düzey görüşme oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Doha'da Katar Spor ve Gençlik Bakanı Salah bin Ghanim Al Ali, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve diğer ilgiler karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Doha’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin liderlere verdiği resepsiyona da katıldı. Erdoğan, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile görüştü.