FB TW PIN NWS

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye başkan adayları belli oldu.

2018-12-18
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye başkan adayları belli oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye başkan adayları belli oldu.

CHP Parti Meclisi'nin (PM) bugün gerçekleştirilen toplantısıyla 4 büyükşehir ve 4 il olmak üzere toplam 68 belediye başkan adayını açıklandı. CHP'nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

CHP, İYİ Parti ile yapılan ittifak kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayını geri çekeceğini belirtmişti. İYİ Parti ile yapılan işbirliği sonrasında gerçekleştirilen PM'de, CHP adaylarının destekleneceği Ankara, İstanbul, Antalya ve Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları belirlendi. Partide merak konusu olan Mersin ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayları ise bir sonraki PM'ye bırakıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan PM toplantısında toplam 68 aday belirlenmiş oldu.

Bugün belirlenen adaylarla 531 adayını belirleyen CHP'de bir sonraki Parti Meclisi'nin ise 24 Aralık'ta yapılması bekleniyor.

CHP'de, İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrasında açıklanan 12 büyükşehir belediye başkan adayından Balıkesir adayı Ahmet Akın'ın geri çekileceği belirtilirken, Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Antalya'da Muhittin Böcek, Adana'da ise Zeydan Karalar isimleri bugün açıklandı.

CHP'nin İstanbul adayı olarak belirlenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk mesajını Twitter'dan verdi. İmamoğlu, ''İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri sırasında çokça konuşulan bir başka il ise Adana idi. Yapılan görüşmelerde İYİ Parti'nin burada CHP adayını desteklemesi kararlaştırıldı. CHP bunun üzerine Adana'da mevcut Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıkladı.

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı ise Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. İYİ Parti burada da CHP adayını destekleyecek.