FB TW PIN NWS

DYP'den posta kutularına ''seçim yaklaştı'' mesajı

2007-01-30
DYP örgüte 2 bin afiş, vatandaşa 500 bin broşür hazırlayarak “dikkat seçim yaklaştı” uyarısında bulundu. Broşürlerde vatandaşlardan askıda bulunan seçmen listelerine ilişkin beş öneride bulunuldu.

DYP, seçmene posta kutusundan ulaşarak “dikkat seçim yaklaştı” hatırlatmasında bulundu.
Seçim İşleri Başkanlığı’nca 1 Mart tarihine kadar askıda olacak seçmen listeleri konusunda beş önerinin yapıldığı 2 bin afiş ve 500 bin broşür bastırıldı.

Afişler il ve ilçe başkanlıklarına asılırken 500 bin broşür de özellikle büyükşehirler olmak üzere posta kutularına dağıtılacak.

Vatandaşlar ve partililerden afiş-broşürlerde “seçmen listelerinde isimlerini ve kimlik bilgilerini kontrol etmeleri, T.C. Kimlik numaralarındaki rakamlara dikkat etmeleri, 1 Mart’ta 18 yaşını dolduracak seçmenlerin kayıtlarını yaptırmaları ve ikametgah nakli yaptıran seçmenlerin seçmen kütüklerine yazılmaları” istendi.

Seçim İşleri Başkannı Mahmut Nedim Bilgiç, ANKA’ya seçmene uyarı görevi yaptıklarını, çalışmalarının amacına ulaştığını, parti olarak her eve girmeye çalıştıklarını anlattırken 2002 seçimlerinde 10 milyonu aşkın seçmenin sandık başına gitmediğine dikkat çekti.

DYP’de ayrıca 80’i aşkın seçim koordinatörü eğitimden geçirilerek Anadolu’ya gönderilecek. Söz konusu seçim koordinatörleri de bölgelerde oluşturulan sandık kurullarını seçimin hukuki yönleri ve tatikleri konusunda eğitecek.