FB TW PIN NWS

İzolasyon Raif Akyüz’ü durduramadı

2020-05-14
İzolasyon Raif Akyüz’ü durduramadı
İzolasyon Raif Akyüz’ü durduramadı.

Yeniçağ Gazetesi haberi 14 Mayıs 2020 Perşembe

Oyuncu ve profesyonel sporcu Raif Akyüz, kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor. Yıllarca profesyonel düzeyde spor yaptığını belirten Akyüz, bunun tam bir disiplin gerektiren sanat hayatını da kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Yeni dönemin “On parmağında on marifet” oyuncularından Raif Akyüz, koronavirüs günlerinde de boş durmadı. Aynı zamanda profesyonel Muay Thai ve Kickbox sporcusu olan Akyüz, evinde bol bol spor yaparak yeni döneme hazırlanıyor. 27 yaşındaki genç oyunca halen Beykent Üniversitesi Konseravutarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü‘nde öğrenim görürken bir taraftan da İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları‘nda ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi Efekt Tasarım Birimi‘nde çalışıyor.

Semiha Berksoy Sanat Akademisi’nde tiyatro oyunculuk eğitimine katılan Akyüz, Oyuncu Meltem Cumbul’dan da Eric Morris Oyunculuk Eğitimi aldı. Kurtuluş filmi ile Tarık Akan’ın birçok filminde rol alan eski sinema oyuncusu Ahmet Akyüz’ün de oğlu olan Raif Akyüz şimdiye kadar TRT Kampüs Magazin programının yanı sıra Hayatımın Aşkı, Bana Sevmeyi Anlat ve Hangimiz Sevmedik dizisinde rol aldı. Birçok sahnede tek kişilik gösteriler de düzenleyen Akyüz, Genç ve Adam’ın ardından şimdilerde ikinci kısa filmine hazırlanıyor.

Yıllarca profesyonel düzeyde spor yaptığını belirten Akyüz, bunun tam bir disiplin gerektiren sanat hayatını da kolaylaştırdığına dikkat çekiyor. Akyüz, “Hem spor hem oyunculuk düzenli uyku ve sağlıklı bir beden istiyor. Birbirini destekleyen iki alanda yürümekten mutluyum” diyor.

İşte Akyüz’ün spor ve oyunculuk geçmişi

2013 - Namık Kemal Üniversitesi- En İyi Sporcu, Yılın Sporcusu
2013 - Namık Kemal Üniversitesi- En İyi Sporcu, Boks ve Muay Thai Sporlarında Başarı Belgesi

Rol aldığı tiyatro oyunları :
- Raif Akyüz Stand - Up Show : (Kadıköy Kılçık Tiyatro, Yeşilçam Kahve Evi vb. birçok özel tiyatroda oynadı .)
2018 -2019 - Evlilik Düeti Oyunu : Ahmet Vefik Paşa - Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi , Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi , Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ve birçok kültür merkezinde İzleyici ile buluştu.

Filmleri ve Dizileri :
2018 - Genç ve Adam (Genç) (Kısa Film)
2017 - Hangimiz Sevmedik (Konuk Oyuncu -Mahalleli) (Tv Dizisi)
2016 - Bana Sevmeyi Anlat (Tv Dizisi)
2016 - Hayatımın Aşkı (Tv Dizisi)
2015 - 5n1kasia (Cemil – Gazeteci) (bağımsız film)
2011 - Kampüs Magazin Programı (Trt)