FB TW PIN NWS

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin 14 Eylül 2017 günü Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

2017-09-13
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin 14 Eylül 2017 günü Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret  gerçekleştireceği öğrenildi.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin 14 Eylül 2017 günü Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Dün Pakistan ve Katar Dışişleri Bakanları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yarın Fransa ve Kuveyt Dışişleri Bakanları ülkemize gelecek. Cuma günü ise Katar Emiri ülkemizi ziyaret edecek."


El Sani, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, "Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani, 14 Eylül 2017 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani arasında ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilecek görüşmelerde, Katar ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler de ele alınacaktır" denildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'teki temaslarının ardından 24 Temmuz'da Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Erdoğan'ı havalimanında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani karşılamıştı.


Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bu akşam Türkiye'ye gelecek Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir'in resmi temasları, 16 Eylül'e kadar sürecek.

Başbakan Binali Yıldırım ile Kuveytli mevkidaşı arasında yapılacak görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Ziyaret kapsamında Türkiye ile Kuveyt arasında çeşitli alanlarda uluslararası belgeler imzalanacak.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi öngörülüyor.