FB TW PIN NWS

Raif Akyüz Dünya beni tanıyacak

2017-09-06
Raif Akyüz Dünya beni tanıyacak
Raif Akyüz : “Dünya beni tanıyacak”

6 Eylül 2017

Babadan oyuncu Raif Akyüz, kendisi hakkında bilinmeyenleri ve gelecek planlarını NisantasiHaber.com'a anlattı.

On parmağında on marifet : Raif Akyüz

Sinemacı babanın oğlu, profesyonel sporcu Raif Akyüz, kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor.




“Darülbedayi Atölyesi’nde eğitim aldım”



Ben Raif Akyüz. 24 yaşındayım. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları‘nda Efekt Tasarım Birimi‘ndeyim. Bu yıl yönetmen asistanlığı yaptım. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü okuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Darülbedayi Atölyesi’nde oyunculuk eğitimi aldım.
“Artık sahne önünde olmalıyım” dedim



16 yaşından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları‘nda çalışıyorum. Çocukluğum İstanbul Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kulisinde geçti. Lise ve üniversite stajımı tamamladıktan sonra efekt tasarım birimine girdim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosu olarak. Daha sonra tiyatro eğitimleri almaya başladım. İçimde oyunculuğa karşı çok büyük istek ve arzu vardı. “Artık sahne önünde olmalıyım” dedim. Daha sonra tiyatro eğitimleri almaya başladım. Semiha Berksoy Sanat Akademisi‘nde eğitimimi tamamladıktan sonra Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünü kazandım.
“Babadan oyuncuyum”



Evet. Babam Sinema Oyuncusu Ahmet Akyüz. Kurtuluş sinema filminde Müşfik Kenter, Savaş Dinçel, Rutkay Aziz, Kenan Işık gibi birçok isimle çalıştı. Tarık Akan’ın birçok filminde oynadı.
“Tiyatro binbir derde devadır”



Bu soruya şu şekilde cevap vermek istiyorum. Efsane Muhsin Ertuğrul‘un sözüyle. Batılı anlamda Türk Tiyatrosu‘nun kurucusu Muhsin Ertuğrul. Muhsin Ertuğrul– Türk Tiyatrosu için çok önemli bir değerdir. Şimdi O‘nun bir sözüyle bu soruya cevap vermek istiyorum. “Yeryüzünde tiyatronun binbir derde deva olduğuna inandım. Tüm kötülüklerin, insanı insandan koparan, birbirlerinin sıcaklığını, sevgisini duyamadıklarına inanç getirdim bir kez. Artık beni bu inançtan, bu kanıdan kimse kurtaramazdı. Onun için bu yolu kendime doğru yol belledim. İyiliğe, güzele, gerçeğe çıkaran yol”
“Sahnede özgürüm”



Oyunculuk kendini ifade etmek ve bundan zevk almaktır. Ben sahnede özgürüm ve özgür olmayı çok seviyorum ve oyunculuğun bu yönünü çok çok seviyorum.
“Tiyatro büyük oyun ister”



Kuşkusuz çok fark var tiyatro ve dizi oyunculuğu arasında. Tiyatroda çok büyük oynamanız gerekiyor ve sesinizi en arkadaki seyirciye ulaştırmanız gerekiyor. Tiyatroda hata yapma şansınız yok, unutma şansınız yok, role girememe şansınız yok, öyle bir lügatınız yok Ama dizide öyle değil. Çok büyük oynamanıza gerek yok, sesinizi en arkadaki seyirciye ulaştırmanıza gerek yok, hata yapabilirsiniz, role giremeyebilirsiniz, karaktere iyi hazırlanamayabilirsiniz, tekrardan çekilir. İyi veya kötü rol diye bir şey de yoktur. Önemli olan karakteri sevmeniz. İyi rol veya kötü rol sizi kötü biri de yapmaz.
“Eleştiri çok önemli”



Tiyatro dışında; kitap okumayı seviyorum. Güncel dizileri takip ediyorum. Amerikan filmlerini takip ediyorum. Amerikan dizilerini takip ediyorum. Türk oyunculuğu ile Amerikan oyunculuğu arasındaki farkları çözmeye çalışıyorum, eleştiriyorum. Fransız dizilerini eleştiriyorum. Spor yapmayı ve gezmeyi seviyorum.


Raif Akyüz, özgüveni yüksek, girişimci, kendine göre çevresi olan, birkaç tane dostu olan, spor yapmayı ve gezmeyi seven duygusal bir adamdır. Bu arada Oğlak burcuyum.


Beni ben yapan en büyük özellik, eğer Raif Akyüz bir şey istiyorsa onu elde etmek için elinden gelen her şeyi yapar, istiyorsa bir ömür sürsün.


Örnek aldığım oyuncular; Çetin Tekindor, Kemal Sunal ve Leonardo Dicaprıo.


Oyunculuk ile ilgili en büyük hayalim, Türkiye’nin en çok tanınan yüzü ve jönü olmak istiyorum. Dünya çapında bir projede yer almak istiyorum, Hollywood çapında ve bunun için elimden geleni yapacağım.


Dizi, sinema, tiyatro hiç fark etmez. Önemli olan rolü sevmeniz,karakteri sevmeniz. İyi yada kötü rol diye bir şey yoktur. Önemli olan yapmış olduğunuz işi sevmek ve karakteri en iyi şekilde oyanamanız. Çalışmak istediğim yönetmenler, Hilal Saral, Uluç Bayraktar gibi yönetmenler.


Spor beni besliyor, zihnen ve bedenen ve sahnede kendimi özgür hissediyorum ve bedenimi kullanabiliyorum. Bu arada sahne dövüşleri teknikleri konusunda da uzmanım. Yakın dövüş konusunda uzmanım. Kick Boks, Mui Tai sporları yaptım yıllarca. Profesyonel olarak.