FB TW PIN NWS
BioRank 143

George Foreman

Doğum tarihi : 10.Ocak.1949
George Foreman kaç yaşında : 75
Kilo & Boy :
Burcu : Oğlak
Meslek : Boksör
George Foreman doğum yeri : Marshall, Teksas, ABD

George Foreman Biyografisi

Eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu ve Olimpiyat altın madalyalı boksör.

George Foreman, 10 Ocak 1949 tarihinde Marshall, Teksas, ABD’de doğmuştur. Tam adı George Edward Foreman’dır. 6 kardeşi vardır. Biyolojik babası Leroy Moorehead’dır. George Foreman, kendisini büyüten üvey babası J.D.Foreman'ın soyadını aldı. 15 yaşında iken okulu bıraktı. Gençlik yıllarında başı sık sık kanunla belaya giren Foreman, karıştığı sokak kavgalarında çevresinde en çok korkulan sokak dövüşçüsü olarak tanındı. Birçok kez aşırı alkol alarak polisten kaçan George barbekü yaparken ellerini yaktı ve parmak izlerini kaybetti.

Hayatını düzenlemek için kendisine bir yol çizmeye karar veren Foreman, arkadaşlarıyla beraber Oregon’da antreman yapmaya başladı ve yeteneği ile hemen dikkat çekti.

George Foreman, 19 yaşında iken Mexico City'de yapılan 1968 Yaz Olimpiyatları'nda ağır sıklette altın madalya kazandı.

Foreman boks kariyerine amatör olarak San Fransisco’da başladı. 1967 ve 1968′de vatandaşı Clay Hodges tarafından mağlup edilmesine rağmen olimpiyatlara gönderildi ve burada ilk galibiyetini sayıyla, diğer müsabakaları ise hakem kararıyla kazandı. 1968 Mexico City olimpiyat oyunları final maçında karşısına favori olarak çıkan Sovyet Ionas Chepulis’i yenerek 19 yaşında altın madalyaya uzandı.

George Foreman amatör kariyerden sonra, 1969 senesinde profesyonel oldu ve ilk maçında New York’ta Donald Walheim’ı üçüncü rauntta nakavtla yenmeyi başardı. Bu sene içerisinde yaptığı 12 maçın 11′ini nakavtla olmak üzere tamamını kazandı, hatta bu karşılaşmalar arasında Cookie Wallace’ı mağlup etmesi sadece 23 saniye sürdü. Foreman’ın bu müthiş performansı 1970 ve 1971 senelerinde de devam etti ve profesyonel kariyerinde 32-0 gibi inanılmaz bir ivme yakaladı.

Bu başarılarına 1972′de de devam eden Foreman ardı ardına aldığı beş galibiyetle, ki bu galibiyetlere ulaşması en fazla üç raunt sürdü, WBA ve WBC bir numarası olarak lanse edildi.

George Foreman, 22 Ocak 1973 tarihinde dünya ağır siklet boks şampiyonu ünvanına sahip yenilgisiz Joe Frazier ile Kingston Jamaica'da karşı karşıya geldi. Maça hızlı bir başlangıç yapan Foreman rakibini ilk 2 raundda tam 6 defa yere serdi ve hakem kararı ile Foreman'ın galibiyetini ilan etti. George foreman artık yeni dünya ağırsiklet boks şampiyonuydu.

Yeni dünya ağırsıklet şampiyonu George Foreman artık ünvanını korumak için maçlara çıkacaktı. Bu maçlardan ilki 1973 yılında Tokyo’da Porto Rico ağırsıklet şampiyonu Jose Roman’a karşı oldu. Roman, George Foreman karşısında adeta neye uğradığını şaşırdı ve 55 saniye içinde nakavt oldu. Bu tüm zamanlarda bir unvan maçında en erken nakavt olarak tarihe geçti.

Foreman bir sonraki unvan maçı için 26 Mart 1974 tarihinde Venezuella’nın başkenti Caracas’ta, daha önce Muhammed Ali’yi puanla yenen Ken Norton’ın karşısına çıktı. Güçlü yumruklarla Foreman rakibini sadece ikinci rauntta nakavt ile yendi.

George Foreman, Muhammed Ali’ye adeta kök söktürüp ona yenilgiler yaşatan Joe Fraizer ve Ken Norton’a karşı ezici nakavtlı galibiyetler elde etti.

Daha önce 40 maç yapıp hepsini kazanan George Foreman, 29 Ekim 1974 tarihinde 41’nci maçını Muhammed Ali ile Zaire’nin başkenti Kinshasa’da yaptı. “The Rumble In the Jungle” adı verilen bu maçta 8. nci raundda George Foreman nakavt ile ilk yenilgisini aldı. Muhammed Ali onu bütün kariyeri boyunca nakavtla yenen ilk ve son kişiydi. (Bu maçın videosu aşağıdadır.)

192 cm. boyunda ve 118 kilo olan George Foreman boks kariyeri boyunca profesyonel olarak toplam 81 maç yapmıştır ve bunlardan 76’sını 68’i nakavtla olmak üzere kazanmış, sadece 5 maç kaybetmiştir.

5 Kasım 1994 tarihinde 45 yaşında iken, Las Vegas’da Michael Moorer’ı onuncu raundda nakavt ile yenerek "en yaşlı ağır sıklet boks şampiyonu oldu. George Foreman 20 sene önce Muhammed Ali’ye yenilerek kaptırdığı dünya ağırsıklet boks şampiyonu ünvanını geri kazandı.

1997 yılında son maçında Lou Savarese'yi yendikten sonra Shannon Briggs ile bir maç yaptı. 12 raund sonunda Müsabaka Foreman'ın bariz üstünlüğü ile geçmesine rağmen hakem kararıyla Foreman maçı kaybetti. Bu onun kariyerindeki son boks maçı olarak tarihe geçti.

Bundan sonra George Foreman bir süre, HBO için bir boks analisti oldu. daha sonra bu işleri bırakıp barbekü satışları işi ile ilgilendi.

Evlilikleri : 7 kızı, 5 oğlu olan George Foreman, erkek çocuklarının hepsine kendi adını verdi.
1.eşi: 1971 yılında Adrienne Calhoun ile evlendi. 1974 yılında boşandı.
2.eşi: 1977 yılında Cynthia Lewis ile evlendi. 1979 yılında boşandı.
3.eşi: 1981 yılında Sharon Goodson ile evlendi. 1982 yılında boşandı.
4.eşi: 1982 yılında Andrea Skeete ile evlendi. 1985 yılında boşandı.
5.eşi: George Foreman, 1985 yılında Mary Joan Martelly ile evlendi.

Çocuklarının adları:
Freeda Foreman (Kızı)
George Foreman III (Oğlu)
Georgetta Foreman (Kızı)
Isabella Brandie Lilja Foreman (Kızı)
Natalia Foreman (Kızı)
Michi Foreman (Kızı)
Leola Foreman (Kızı)
George Foreman IV (Oğlu)
George Foreman Jr.Oğlu George Foreman V (Oğlu)
George Foreman VI (Oğlu)
Courtney Isaac Foreman (Kızı)
adlarında çocukları vardır.

Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2014 - I Am Ali (Sinema Filmi)
2009 - Facing Ali (Kendisi) (Sinema Filmi)
2008 - The 80th Annual Academy Awards (Kendisi) (TV Filmi)
2008 - Salute (Himself (also archive footage)) (Sinema Filmi)
2005 - Ring of Fire: The Emile Griffi... (Himself)(TV Filmi)
1996 - Muhammed Ali - When We Were Kings (Kendisi) (Sinema Filmi)


Kaynak:Biyografi.info

George Foreman için yapılan aramalar

George Foreman, George Foreman biyografi, George Foreman hayatı, George Foreman özgeçmişi, George Foreman hakkında, George Foreman doğum yeri, George Foreman fotoğraf, George Foreman video, George Foreman resim, George Foreman kimdir?, George Foreman kaç yaşında?, George Foreman nereli, George Foreman memleketi