FB TW PIN NWS
BioRank 1965

Güneri Tecer

Doğum tarihi : ??.??.1933 Ölüm tarihi : 16.Ekim.1988
Güneri Tecer kaç yaşında öldü : 55
Kilo & Boy :
Burcu :
Meslek : Şarkıcı
Güneri Tecer doğum yeri : Ankara
Ölüm yeri : Ankara

Güneri Tecer Biyografisi

Güneri Tecer, 1933 yılında Ankara’da doğmuştur. 16 Ekim 1988 tarihinde Ankara’da 55 yaşında kalp krizi neticesinde ölmüştür.
Güneri Tecer, 1957 yılında Ankara Radyosuna girdi ve uzun yıllar radyo sanatçılığını devam ettirdi. En büyük özelliği ise Klasik Türk Sanat Müziği eserlerini kendine özgü yorumuyla okumasıydı. Alaturka müzik bilgisi kadar beyefendiliği ile sayısız hayran kazanmıştır. Türk Müziğimizin sonraki nesillere ulaştırılmasında büyük katkıları olmuştur.

Yazar Tarık Dursun K. İle Ankara’dan okul arkadaşıdır.

Televizyonun henüz hayatımıza girmediği o günlerde, radyo başında yüzleri hiç bilinmeden, sadece sesleriyle şöhrete kavuşan, hayran kazananlar vardır. Güneri Tecer de kısa zamanda onlardan biri olur. Ardından gazino teklifleri gelir ve 1966 yılında ilk kez İstanbul gazinolarında sahneye çıktı.

İlk plağı 1963 yılında yayımlanır. 1967 yılında Odeon Müzik’in alt markalarından biri olan Regal Plak’a transfer olur ve yetmişlerin başlarına dek devam bu süreçte hem çok satan, hem de çok beğenilen plaklara imza atar.

Yabancı şarkılara Türkçe söz yazılması modasının yeni başladığı o günlerde meşhur “Bang Bang” şarkısını Fecri Ebcioğlu’nun yazdığı Türkçe sözlerle seslendirerek ilk aranjman denemesini yapar. Sonrasında plaklarında kimi zaman aranjman şarkılar ve popüler alaturka şarkıların pop düzenlemelerini de seslendirir. O günlerde bunu yapan birçok alaturkacı vardır. Yeni moda budur ama Güneri Tecer kadar başarı kazanan az sayıda isim olur.

1977 yılında oğlunun adını verdiği “Tolga 1” 33’lük plağı piyasaya çıkardı.

Emekli olduktan sonra Ankara’daki evinde ölene kadar yaşamaya devam eden Güneri Tecer’in 26 bestesi bulunuyor.

Güneri Tecer, 1962 yılında Tuncay Tecer ile evlendi. Tolga Tecer (d. 26 Nisan 1963) adında bir oğlu vardır.

Güneri Tecer, 16 Ekim 1988 tarihinde Ankara’da 55 yaşında kalp krizi neticesinde ölmüştür.

Albümleri :
1977 - Tolga 1 (33’lük plak)
Tövbeler Tövbesi (2012)
Ne Senin Aşkına Muhtaç (45lik)
İstanbul'u Hiç Sevmiyorum


Kaynak:Biyografi.info

Güneri Tecer videoları

Tüm Güneri Tecer videoları

Güneri Tecer için yapılan aramalar

Güneri Tecer, Güneri Tecer biyografi, Güneri Tecer hayatı, Güneri Tecer özgeçmişi, Güneri Tecer hakkında, Güneri Tecer doğum yeri, Güneri Tecer fotoğraf, Güneri Tecer video, Güneri Tecer resim, Güneri Tecer kimdir?, Güneri Tecer kaç yaşında?, Güneri Tecer nereli, Güneri Tecer memleketi