FB TW PIN NWS

Barça kayıpsız devam etti

2007-01-29
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 20. hafta maçları yapılırken, lider Barcelona zorlu maçta Celta Vigo'yu devirerek haftayı üç puanla kapadı. Real Madrid ise Villarreal'e mağlup olarak kötü gidişini sürdürürken Sevilla, deplasmanda Levante'yi devirdi.

La Liga'da son iki sezonun şampiyonu Barcelona, 20. hafta maçında Nou Camp'ta Celta Vigo'yu ağırladı. Son haftaların formda ismi Arjantinli yıldız Javier Saviola'nın 34. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Barça, ilk yarıyı bu skorla tamamladı. İkinci yarı Hollandalı savunma oyuncusu Giovanni Van Bronckhorst'un Angel Lopez'i düşürmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çeviren Nene, Celta Vigo'ya beraberliği getirdi. İlk yarıda, Saviola'ya asist yapan ikinci yarıda penaltıya sebebiyet veren Van Bronckhorst, bu kez 78. dakikada eski Galatasaraylı Rumen oyuncu Gabriel Tamas tarafından düşürülünce takımına bir penaltı kazandırdı. Penaltı atışını gole çeviren Brezilyalı yıldız Ronaldinho takımını bir kez daha öne geçirdi. Celta Vigo'lu oyuncular uzun süre maçın hakemine penaltı kararı nedeniyle itiraz etti.

Barcelona'da oyuna ikinci yarıda giren Ludovic Giuly, maçın bitimine 3 dakika kala attığı golle maçın skorunu belirledi. Barcelona bu galibiyetle 42 puanla Sevilla'nın 1 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Celta Vigo ise oynadığı son dokuz lig maçında da galibiyete hasret kaldı. Celta Vigo, düşme hattının sadece bir basamak üstünde 21 puanla 17. sırada bulunuyor.
Son UEFA Kupası Şampiyonu olan ve ligde bu sezon şampiyonluk hedefleyen Sevilla, 2007 yılındaki ilk galibiyetini Levante karşısında aldı. Deplasmanda rakibini 4-2 mağlup eden Sevilla, Barcelona'yla arasındaki 1 puanlık farkı da korudu. Sevilla'nın golleri Fredi Kanoute, Alexander Kerzhakov, Alejandro Alfaro'dan gelirken Levante'nin orta saha oyuncusu Damiano Tomassi ise kendi kalesine gol attı.

La Liga'da sezonun en çok konuşulan ve tartışılan takımı olan Real Madrid, Villarreal deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle dönerek kötü gidişe adeta tuz biber ekti. Villarreal, 19 yaşındaki genç golcüsü Marcos Garcia'nın golüyle rakibini önemli bir galibiyet elde etmiş oldu. Real Madrid, aldığı bu yenilgiye rağmen Valencia'nın da kaybetmesiyle 38 puanla 3. sırada kaldı.

Ligde zirve hedefleyen bir diğer takım olan Valencia'nın altı maçlık galibiyet serisi Real Betis deplasmanında sona erdi. Real Betis'le deplasmanda karşılaşan Valencia, yıldız futbolcusu David Villa'nın 9. dakikada attığı golle öne geçmesine rağmen Betis'in Brezilyalı futbolcusu Robert'in 14. ve 67. dakikada penaltıdan attığı gollere engel olamayınca rakibine 2-1 mağlup oldu. Betis, bu galibiyetle puanını 21'e çıkarttı ve tehlikeli bölgenin üzerine çıkarken, Levante'yi ise düşme hattındaki son 3 takım arasına itti.

La Liga'nın son sırasında yer alan Gimnastic Tarragona, sezonun en büyük zaferini güçlü rakibi Espanyol'u 4-0 gibi farklı bir skorla devirerek aldı ve haftanın en şaşırtıcı sonuçlarından birine imza attı.

Gimnastic'in yalnızca 1 puan ve 1 sıra üstünde bulunan Real Sociedad ise Bask derbisinde kendi sahasında ağırladığı Athletic Bilbao'ya 2-0 yenilerek 40 yıl aradan sonra ilk kez ikinci lige düşmeye yakın olduğunun sinyallerini verdi.

La Liga'da haftanın toplu sonuçları:
Pazar
Getafe: 2 (Guiza 27, 45) Osasuna: 0
Gimnastic Tarragona: 4 (Portillo 8, Campano 18-pen, Pinilla 25, Navas 42) Espanyol: 0
Levante: 2 (Dehu 68, Reggi 73) Sevilla: 4 (Kanoute 35, Kerzhakov 55, Tommasi 66-kk, Alfaro 76)
Real Mallorca: 2 (Ballesteros 38, Nunes 44) Recreativo Huelva: 1 (Juanma 49)
Real Sociedad: 0 Athletic Bilbao: 2 (Iraola 12, 69)
Real Zaragoza: 1 (Diego Milito 78-pen) Deportivo La Coruna: 1 (Taborda 21)
Barcelona: 3 (Saviola 34, Ronaldinho 78-pen, Giuly 87) Celta Vigo: 1 (Nene 67-pen)
Real Betis: 2 (Robert 14, 67-pen) Valencia: 1 (Villa 9)
Cumartesi
Atletico Madrid: 1 (Pablo 75) Racing Santander: 1 (Zigic 73)
Villarreal: 1 (Marcos 67) Real Madrid: 0.