FB TW PIN NWS

Bruce Willis’ten Irak İşgaline Destek

2005-11-30
Irak Savaşı’na ve ABD’nin Irak’taki askeri varlığına yönelik eleştirilere kızan ABD’li aktör Bruce Willis, Irak’taki Amerikan askerlerini “özgürlük ve demokrasi için savaşan cesur savaşçılar” olarak gösteren bir film için kolları sıvadı.

Son bir yılını Musul’da direnişçilere karşı savaşarak geçiren ABD Ordusu’nun 24. piyade taburunun 1. bölüğü ‘Deuce Four’u konu alacak filme hazırlık olarak Willis’in, bu bölük için Washington eyaletinin Seattle kentinde düzenlenen “eve hoş geldin” partisine katıldığı kaydedildi. Partiye, ‘Armageddon’ ve ‘Atıncı His’ filmlerinin yapımcısı Stephen Eads de katıldı.

Hollywood’daki pek çok sinema yıldızının aksine Irak işgaline verdiği destekle tanınan 50 yaşındaki Willis, Usame Bin Ladin, Eymen El Zevahiri ya da Ebu Musab el Zarkavi gibi, El Kaide terör örgütünün önde gelen liderlerinin başına 1 milyon dolarlık ödül koymasıyla da adını duyurmuştu.

Savaşın başlamasından hemen sonra 2003 yılında bir rock ve caz grubu ile, Irak’taki ABD askerlerini ziyaret eden Willis, yaptığı açıklamada, ilerleme kaydedilmeye başlanmışken ABD askerlerinin Irak’ı terk etmelerinin büyük bir hata olacağını söyledi.

Willis’in oynayacağı filmin, ‘Deuce Four’un yeşil bereli eski askerlerinden Michael Yon’un kaleme aldığı senaryo ve Irak’tan doğrudan kendisine gönderilen mektuplardaki bilgilere dayalı olacağı kaydedildi.

Willis, Ağustos ayında direnişçilerin açtığı ateş sonucu yaralanan bölüğün 39 yaşındaki komutanı Albay Erik Kurilla rolünü üstlenecek.