FB TW PIN NWS

Erdoğan:'Tam bir demokrasi olma yolunda ilerliyoruz'

2007-01-16
AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eksiksiz ve tam bir demokrasi yolunda olduklarını bildirerek, ''Ne var ki zihinsel engellerin aşılması, bazen kurumsal engellerin aşılmasından daha zor olabiliyor'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, '' Yönetimde şeffaflık ilkesinin sağlanması, halkın bilgiye ulaşma kanallarının aşılması, bize göre Türkiye'nin en önemli meselelerinden biridir'' ifadesini kullandı.

Bu alanda büyük mesafeler aldıklarını herkesin kabul ettiğini ifade eden Erdoğan, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadelede, yönetimin şeffaflığı ve saydamlığının çok önemli olduğuna işaret etti.

Ne yasakların ne yolsuzlukların ve ne de yoksulluğun gerekçesinin, mazeretinin ''hikmet-i hükümet'' olamayacağını kaydeden Erdoğan, ''Biz, hikmet-i hükümet mantığının arkasına saklanan bir hükümet hiç olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Böyle bir niyetimiz yok'' diye konuştu.

Erdoğan, bazı AK Parti milletvekillerinin, siyasetin finansmanında daha çok şeffaflık sağlanması ve mal bildirimiyle ilgili şeffaflık çerçevesinin genişletilmesiyle ilgili bir yasa teklifi hazırlığı yaptıklarını söyledi. Erdoğan, TBMM içinde bir ''Siyasi Etik Komisyonu'' kurulmasını da öngören bu teklifi, Türk demokrasisinin geleceği için önemsediklerini vurguladı.