FB TW PIN NWS

İtalya'nın kararı: ''Futbol var, seyirci yok''

2007-02-08
İtalya'nın Sicilya adasında geçen Cuma oynanan Catania-Palermo derbisinde çıkan olaylarda bir polis memurunun ölmesi üzerine iki gündür olağanüstü toplanan bakanlar kurulu temel önlemleri açıkladı.. Tüm statlarda güvenlik standardı sağlanana kadar Serie A ve Serie B'de oynanacak tüm maçların seyircisiz oynanmasına karar verildi…

İtalya bakanlar kuruludan yapılan açıklamaya göre, bu hafta sonundan itibaren birinci (Serie A) ve ikinci (Serie B) lig maçlarının, tüm statlarda güvenlik standardı sağlanana kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi.

İtalya içişleri bakanlığı müsteşarı Marco Minniti, sezonluk kombine biletlerin taraftar gruplarına satılmasının yasaklandığını bildirdi.

Müsteşar, ileride stat kapıları seyirciye açıldığında görevlilere ve polise, ''holiganların'' tribünlere yerleşmesini önleme yetkisi verildiğini açıkladı.

İtalya futbol federasyonu, bakanlar kurulunun bu akşamki olağanüstü toplantısında, tüm maçların ikinci hükümet kararına kadar seyircisiz oynanmasını kararlaştırmasının ardından birinci ve ikinci lig maçlarına cumadan itibaren devam edileceğini kaydetti.

Bakanlar kurulu, bu akşamki olağanüstü toplantısında, tüm statlarda güvenlik standardına tam uyulmasını kararlaştırmış ve stat görevlileriyle ve polise geniş arama yetkisiyle olay çıkarabilecek ''holigan tipli'' kişileri tribünlere sokmama yetkisini tanımıştı. Bakanlar kurulu, ''alınan güvenlik tedbirlerinin bugüne dek eşi görülmedik sertlikte olmasını'' kesin karara bağladı.